Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: När blir ett projekt till ett företag?

När blir ett projekt till ett företag? 14 dec 2006 16:11 #5514

Hej!Jag och min väninna håller på med ett skolprojekt (sista året i gymnasiet). Vi ska skapa en webbtidning. Nu undrar jag såhär: vad får man göra utan att man behöver registrera sig som ett företag? Om man till exempel skulle ha annonsörer på sidan mot betalning, ska man vara ett företag?Vilka är kriterierna för att en verksamhet ska vara laglig utan att vara ett företag och var går gränserna? :?

När blir ett projekt till ett företag? 14 dec 2006 16:52 #5515

Ett project kan inte bli ett företag om du inte registerar ett företag.På foretagsregisterning.seEller vad dem nu har.

ett project kan alldrig bli ett företag utav sig själv.

Det bör väll man veta?

När blir ett projekt till ett företag? 14 dec 2006 17:02 #5518

dwmedia wrote:
Ett project kan inte bli ett företag om du inte registerar ett företag.På foretagsregisterning.seEller vad dem nu har.

ett project kan alldrig bli ett företag utav sig själv.

Det bör väll man veta?Nu var det ju inte det jag frågade i texten men tack för ditt kassa svar :-

Läste du bara rubriken eller?Jag kan förklara ytterligare:

Vissa saker är olagliga om du inte har registrerat ett företag (och betalar skatt mm). Till exempel kan jag inte erbjuda alla i mitt område att måla om deras hus bara de betalar mig eftersom det är svartjobb, hänger du med?

På samma sätt måste det ju finnas bestämmelser om vad som gäller för reklamanonser på hemsidor som man debiterar pengar för. Måste man ha registrerat företag för att ta betalt för anonser på sin hemsida?

När blir ett projekt till ett företag? 14 dec 2006 17:13 #5520

Nej du behöver inge företag för att sälja annonsplats.

Men dem som betalar till dig.Ska betala annons kostaderna samt Arbetaravgifter om du saknar F-Skatt

När blir ett projekt till ett företag? 16 dec 2006 13:28 #5571

När blir ett projekt ett företag? En bra fråga. :)Jag vet att man inte har ett krav på sig att registera sig som företagare förräns man jobbat med det hela ett tag. Tex finns det en regel att man får göra avdrag för kostnader man haft i samband med att man startade företaget upp till sex eller nio månder innnan företaget startade. I analogi med detta så kan man som du ser i svaret där även ta upp intäkter.Så nej, du behöver inte registrera ett företag på en gång, dock ser det förstås bättre ut inför uppdragsgivare att ha ett företagsnamn och F-skattsedel.Dock är det inte svartjobb bara för att man inte har F-skattsedel och utför arbete åt andra, det är bara svartjobb om man inte deklarerar det hela. Det finns inget krav på att man skall vara företagare nämligen. Men som lagarna är skrivna så är det så att uppdragsgivaren som anlitar dig vill veta att du har F-skattsedel så att han/hon inte kan bli ansvariga för dina arbetsgivaravgifter.När det gäller annonser så är jag nästan säker på att reklamskatt inte skall erläggas på webbannonser, det är bara i tryckta medier detta gäller. Men det går att söka fram på http://www.skatteverket.se/.Lycka till och fråga igen om jag är otydlig. :)
Mitt företag: www.intelligentmammals.se
Min bokföringsguide: www.bokforamoms.se
Min roliga tvåspråkiga blogg: www.alltommig.nu

Välj kommun från listan