Bättre att sälja som privatperson eller företag?

1
Hej! Jag undrar om det är någon som skulle kunna hjälpa mig med några frågor. Jag är nämligen intresserad av att starta en webbutik och där sälja lite smink, hudvårdsprodukter och hårvårdsprodukter.

1.) Kan jag ha denna webbutik som privat person eller måste jag registrera mig som företag? Kan man tjäna mer på att vara registrerad företag (t.ex. att man får dra av moms,etc) eller går det ungefär på ett ut?

2.) Om jag importerar smink, mm. från USA måste jag ha tillstånd av rättighetsinnehavaren för att sälja deras produkter?

3.)För märket som jag vill sälja är mycket billigare att köpa i USA och jag funderar på att inhandla det som vanlig privatperson och sälja det vidare i min webbutik, skulle det vara olagligt?

4.) Visst stämmer det att om jag inhandlar smink,etc inom EU så behöver jag inte tillstånd av rättigehtsinnehavaren för att sälja det vidare?



Mycket tacksam för svar!
45
Bättre att sälja som privatperson som företag [br] [br]Är både jag och nej [br] [br]Vet du inte hur man bokför saker och betala moms rätt. [br] [br]Så är det lättare som privatperson [br]För då är det dem som köper varan av dig får stå betala arbetaravgifter. [br] [br]Så vitt jag vet så skulle jag inte vilja göra affärer med en privatpersson om jag är förutom om jag blir tvungen att göra det. [br] [br]men försöker ju så gott som möjligen och undvika privatpersoner. [br]För deras egenskaper är så jävla uselt. [br] [br] [br]Först betala varan sen betala skatt och arbetaravgifter och skit.
29
Jag ser gärna att vi försöker lyfta nivån på inläggen en aning här på forumet. Att "privatpersoners [...] egenskaper är så jävla us[la]" är en skapligt grov generalisering som inte tillför något i ämnet. [br] [br]Mvh [br]Jesper (moderator)
MIND THE MARK
Konsulttjänster inom immaterialrätt
VARUMÄRKEN/DOMÄNNAMN/DESIGN
UPPHOVSRÄTT/MARKNADSRÄTT
www.mindthemark.se
640
5
[quote="Bambi111"]Hej! Jag undrar om det är någon som skulle kunna hjälpa mig med några frågor. Jag är nämligen intresserad av att starta en webbutik och där sälja lite smink, hudvårdsprodukter och hårvårdsprodukter. [br]1.) Kan jag ha denna webbutik som privat person eller måste jag registrera mig som företag? Kan man tjäna mer på att vara registrerad företag (t.ex. att man får dra av moms,etc) eller går det ungefär på ett ut? [br]2.) Om jag importerar smink, mm. från USA måste jag ha tillstånd av rättighetsinnehavaren för att sälja deras produkter? [br]3.)För märket som jag vill sälja är mycket billigare att köpa i USA och jag funderar på att inhandla det som vanlig privatperson och sälja det vidare i min webbutik, skulle det vara olagligt? [br]4.) Visst stämmer det att om jag inhandlar smink,etc inom EU så behöver jag inte tillstånd av rättigehtsinnehavaren för att sälja det vidare? [br] [br]Mycket tacksam för svar![/quote] [br] [br] [br]Hej! [br] [br]Tjäna mer som företagare vet jag inte om man gör, men vissa fördelar finns naturligtvis. Alternativet kan vara att driva shoppen som en vinstdrivande hobbyverksamhet. [br] [br]Riken finns att någon har en generalagentur på sakerna du vill sälja. I så fall får du inte göra så. Enklast är väl att du kontaktar tillverkaren och frågar? [br] [br]Lycka till [br] [br]Med vänlig hälsning [br] [br]R
640
5
[quote="dwmedia"] men försöker ju så gott som möjligen och undvika privatpersoner. [br]För deras egenskaper är så jävla uselt. [/quote] [br] [br]Står det inte alltid en eller flera privatpersoner bakom ett företag, och i alla företag arbetar privatpersoner? [br] [br]Intressant inställning du har :o :o [br] [br]MVH [br] [br]R
27
Angående dwmedia kan denna tråd vara intressant........... [br] [br]http://www.foretagande.se/forum/viewtopic.php?t=1461

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.