Agentur åt olagliga varor

2
Det finns en hel del produkter som är olagliga att sälja i sverige men inte olagliga att köpa.



Om en agentur i sverige skulle skaffa kunder åt ett företag i exempelvis kina som säljer dessa varor så borde detta vara fullt lagligt eftersom agenturen inte säljer varorna själv, eller?



Om nu detta hade varit ok så undrar jag hur långt man kan dra det för att det inte ska räknas som agenturen säljer varorna?



Kan kunderna betala agenturen som sedan betalar företaget i kina?

Kan det kinesiska företaget skicka varorna till agenturen som sedan skickar det vidare? (utan att det räknas som agenturen importerar varorna dessutom)



klurig fråga tycker jag och jag hittar dålig information inom ämnet tycker jag. Tacksam för svar och även hänvisningar vart man kan hitta svar i lagtexter osv...
2
Kanske ska tilägga att agenturen får betalt av företaget i kina för tjänsten och inte av kunderna som agenturen hittar!
758
1
Jag har försökt att förstå frågan, men lyckas inte :o [br]Vill du har tips på hur man kan sälja olagliga varor lagligt? [br]Eller tips på hur man kringår Svenska lagstiftning? [br] [br]Se det så här istället: [br]Om något är lagligt, så finns det massor av information i ämnet. [br]Är det olagligt, så finns det sällan någon information att finna. [br]Som du själv beskriver det så hittar du ingen information i ämnet :lol:
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.