Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

Mannen i båten

Dela artikeln
torsdag, 23 maj 2013 0

Urban i en båtInnan jag berättar om "Mannen i båten" vill jag börja med en allmän reflektion. Genom åren har jag träffat väldigt många egna företagare och VD:ar på små och medelstora företag. En sak som dom ofta har gemensamt, är att de tror att dygnet har strax över 48 timmar. Om man sedan frågar deras andra hälft blir svaret oftast 60 timmar och nu tror jag att du förstår vart jag vill komma.

I mitt jobb som externt bollblank är detta ett av de vanligaste problemen som ligger framför mina fötter när jag väl blir insläppt.

När väl proppen är urdragen kommer oftast detta som ett brev på posten:

 • Jag måste göra allt
 • Banken jagar mig
 • Revisorn gör inte sitt jobb
 • Har vi företagare inga rättigheter?
 • Ska jag behöva göra allt?
 • Jag har inte haft semester på xx år
 • Det är väl ingen röd dag!!
 • Hinner inte fakturera
 • Konkurrenterna bara sänker priserna
 • Man skulle varit anställd
 • o.s.v.

Du kanske tom vill sluta läsa nu, för att allt stämmer och det är inget nytt under solen.

Men nu tänker jag, likt Anna Skipper, Paulo Roberto, arga snickaren eller lyxfällan, kliva in med en "kvick fix".  ”Mannen i båten”..., men vet du vad?

Jag håller på denna story i 2 veckor för den ger så mycket till dig som behöver lära Dig att landa lite i dina vardagsbestyr.

För att den ska ge effekt så behöver du göra några egna reflektioner. Ge Dig själv tid att hitta dina andningshål. Snart kommer jag att berätta min story om en sliten företagare som landade och insåg vikten av egen tid. När vi växte upp var adventskalendern en stor prövning. Att inte tjuvkika var svårt och hade man dessutom en med choklad i gick det inte att hålla sig, eller hur?

Men nu är det inte choklad utan din egen hälsa som är i fokus. Dina stunder då du landar är viktiga, både för dig och för dom som älskar dig.

Del 2 kan du läsa här

Välj kommun från listan