Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

Mästarnas tre nycklar till framgång

Dela artikeln
torsdag, 08 maj 2014 0

Även om många av dagens stora entreprenörer ses som pionjärer så är det inte fel att följa den traditionella vägen. Alla företagare behöver inte komma på helt nya vägar för att lyckas. Många historiska mästare har lyckats genom att följa de traditionella vägarna och det kan även du.

Här är tre citat från tre stora mästare med tips på hur du kan tillämpa deras kunskap i din personliga satsning.

Var nyfiken och ifrågasätt saker

"Tänk inte på varför du ifrågasätter, sluta helt enkelt inte att ifrågasätta. Oroa dig inte för det du inte kan svara på och försök inte att förklara vad du inte kan veta. Nyfikenhet är sin egen orsak. Försök att förstå lite mer varje dag. " - Albert Einstein

Det är viktigt att du hela tiden lyssnar på din inre röst och den barnsliga nyfikenheten som finns inom dig. Genom att sedan ifrågasätta din inre nyfikenhet skapar du kreativitet, innovation och idéer.

Ha självdisciplin

"Man kan inte bemästra något mindre eller mer än vad man kan bemästra sig själv." - Leonardo Da Vinci

Vi måste se till att behålla kontrollen över oss själva under vår mest produktiva tid. I dagens värld finns det en uppsjö av distraktioner som kan avleda vår uppmärksamheten från att vidta viktiga åtgärder och uppnå storhet.

Det finns värde i mentorer

"Säg mig och jag glömmer. Lär mig och jag kommer ihåg. Involvera mig och jag lär" - Benjamin Franklin

Som företagare kan man aldrig sluta lära sig nya saker oavsett hur framgångsrik man blir. Det kan vara riktigt nyttigt och lärorikt att skaffa sig en mentor eller bli lärling hos någon för att lära av någon som redan kan. Någon som kan lära dig av sina misstag och som kan ge dig en ovärderlig kunskap som du inte kan läsa dig till.

Du som företagare bör aldrig sluta lära, växa eller tappa självdisciplinen för att nå och behålla din framgång. Lyssna på mästarnas enkla råd.

Välj kommun från listan