av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se
46 foruminlägg
1229 artiklar

Dughult of Sweden är ett unikt modeföretag som brinner för hållbar produktion där visionen är att producera damkläder i naturliga material på vår egen fabrik i Göteborg. Vi producerar varje år två limiterade kollektioner med blusar, klänningar, kappor, kavajer och kjolar. Tack vare vår vision har vi skapat arbetstillfällen där skräddare och sömmerskor kan leva på sin lön här i Sverige. Våra plagg finns antingen i vår butik i Göteborg eller på nätet på dughult.se.

Vad gör dina kläder så hållbara och miljösmarta?

 

På marknaden idag tillverkas de flesta kläder i polyester, dvs plast. Vi tillverkar endast i naturliga material såsom ull, siden, viskos, lin, bomull etc. Kläder som är snälla både mot kroppen och miljön. Våra plagg är klassiska med en moderna touch vilket gör att dom har en lång livslängd och stannar länge i garderoben.

Klädbranschen är hårt konkurrensutsatt. Hur klarar du det?

Ja det är en tuff bransch. Jag tror att enda chansen att överleva är att vara unik och nischa sig åt något håll. Att vara unik skapar alltid en känsla av att vilja ha. Sedan gäller det för mig precis som för alla andra att nå ut i bruset. Om man inte har HM’s marknadsföringsbudget måste man jobba på andra sätt och hitta andra vägar. Volymen är helt avgörande på sikt. Vi har dock valt att kapa flera mellanhänder vilket gör att våra kostnader kan hållas på ett minimum.

Var är du och Dughult om fem år?

Då har Dughult vuxit ytterligare och vårt varumärke är ännu mer känt. Vår produktion rullar på och vi har byggt upp en trygg kundkrets där både återkommande och nya kunder finns. Förhoppningsvis har vi blivit uppmärksammade i sammanhang utomlands.

Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.