Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

Nätvakten: Gratis-godis från dyre Tom Peters

Dela artikeln
lördag, 11 oktober 2008 0

Tom PetersTom Peters etablerade sig som en ledande management-guru när han 1982 tillsammans med Robert Waterman, Jr publicerade ”In Search of Excellence”, den första riktigt bästsäljande management-boken. – Management-bok? Är det här inte en konsult för storföretag, inget för småföretagare?

Ja, det kostar en förmögenhet att lyssna till Tom Peters. Ja, hans konsultarvoden är skyhöga. Men – han hyllar entreprenören och betonar innovation om och om igen. Och hans blogg och hemsida flödar över av gratis godis som PowerPoint-presentationer och listor med framgångsrecept. Gå dit och pröva!

Det här är länken till Tom Peters blogg som alltså är en veritabel guldgruva. Att genombrottsboken fyllde ett kvartssekel häromåret ”firas” med ett fyrverkeri av 3500 sådana bilder, fritt tillgängliga (fler finns under ”Event Slides” samt ”Master & Special Slides” fast med mycket överlapp, helt naturligt). Över huvud taget finns här mängder av citat och fakta och nästan lika många utropstecken som i salig Torsten Tegnérs Idrottsbladet!

Tom har ett antal käpphästar som Design! Innovation!! Kundkontakt!!! Kvinnor!!!! – Det är väl värt att gå på upptäcktsfärd på webbsidan: här finns en l-å-n-g lista med länkar (mest till bloggar), många verkligt intressanta (några också döda eller omöjliga att nå senast jag gick igenom hela listan).
Tom är en bokslukare av rang och i bloggen finns en hel del av hans läsning redovisad. Men det räcker inte med det utan det finns en särskild tjänst för läsningsrekommendationer där han uppträder på Suggestica som i och för sig länkar tillbaka till bloggens utförliga anmälningar.

Vidare finns det en nyhetstjänst, TP Wire Service. Det är korta beskrivningar av artiklar eller notiser i diverse olika medier, med länkar vidare till det fullständiga underlaget.

Från bloggen kan man för närvarande ladda ner en bok (i PDF-format) men Tom har också gjort en serie listor på trossatser (This I believe) gratis tillgängliga, se under Free Stuff (några kortare skrifter har han gett ut på ChangeThis, en reguljär utgivare av ”manifest” – Manifestos – gratis).

Välj kommun från listan