Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

Nu finns Mobile Device Management-tjänster även för de mindre företagen

Dela artikeln
torsdag, 30 oktober 2014 0

Har det hänt dig eller ditt företag någon gång att företagsmobilen försvunnit eller blivit stulen? Och att rädslan för känslig företagsinformation riskerar att läcka ut? Nu finns en lösning på detta problem även för de mindre företagen som vill ta kontroll över säkerheten själva och enkelt kunna fjärrstyra känslig information i företagets alla mobila enheter. Vi bad Victoria Preger, marknadschef på Dialect, svara på tre snabba frågor för att reda ut begreppen åt oss.

Vad gör en Mobile Device Management (MDM)-tjänst egentligen?

Den säkrar, övervakar, styr och supporterar mobila enheter kan man säga. Tjänsten omfattar ”over-the-air” distribution av program, data, inställningar, exchangeinställningar för mobila enheter, smartphones, tablets, mobila skrivare, mobila POS-enheter och så vidare. Som företag får du även rapporter i Excel och PDF, säkerhetspolicys, skalskydd och automatisk och manuell märkning av alla dina mobila enheter.

Och vad innebär detta konkret. När behövs en sådan här tjänst?

Om en av dina medarbetares mobiltelefoner till exempel blir stulen så kan du på bara några minutera via en enkel administrationsportal låsa enheten från alla känslig information. Du kan även med automatik skicka ut exchange-inställningar till dina nyanställda. Som kund får du en färdig skräddarsydd lösning som är enkel att administrera och med full support. Dessutom får du realtidskontroll på alla företagets smartphones och tablets.

Varför lanserar ni på Dialect en sådan här MDM-tjänst just nu?

MDM är och har länge varit en snackis men få företag har idag en policy och få småföretagare har investerat i det. Fram till nu har fokus varit på att erbjuda denna tjänst till de riktigt stora företagen som har högt ställda säkerhetskrav på sin interna IT-miljö och lösningarna har därför inte varit kostnadsanpassade för de mindre företagen. Förrän nu. Det är först nu vi tycker att vi har en tjänst som är tillräckligt vass, enkel, bra och kostnadseffektiv även för de små och medelstora företagen.

Besök oss här idag och läs mer

Välj kommun från listan