Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

Ny betallösning i Sverige vill förändra sättet företagen tar sig an likviditetsbrist

Dela artikeln
tisdag, 28 oktober 2014 1

BetalkortTvingas du sälja dina fakturor eller ansöka om nya lån för att få likviditeten att gå ihop?

Likviditetsbrist utgör ofta ett hinder för tillväxt eller nyinvesteringar för mindre och medelstora företag. Företag tvingas istället skära ned på sina investeringar eller söka sig till finansieringslösningar. Billhop är en svensk betaltjänst där företag kan använda sig av sitt kredit- eller betalkort för att förlänga sina betaltider och därmed frigöra sitt bundna rörelsekapital.

På de flesta kort i Sverige har man mellan 30-60 dagar räntefri betaltid. Företag kan nu ta del av den här betaltiden genom att betala sina leverantörsfakturor med sitt kort. Leverantörerna får betalt direkt och företaget slipper ligga ute med pengar innan de har fått betalt av sina kunder.

Fördelar med tjänsten

  • Dina leverantörer får betalt direkt och du slipper ligga ute med pengar
  • Du behöver inte sälja dina fakturor eller ansöka om nya lån
  • Du väljer själv vilka fakturor du vill förlänga betaltiden på

Fler fördelar

Många leverantörer erbjuder sina kunder kassarabatter i det fall att kunden väljer att betala i förtid. Då kostnaden för att ligga ute med kapital under en längre tid är större än den ekonomiska vinningen som kassarabatten erbjuder, har företag ofta inte möjlighet att ta del av dessa. Genom att använda den här tjänsten kan företag nyttja de kassarabatter som leverantören erbjuder.

Hur fungerar tjänsten?

Tjänsten har en serviceavgift som är rörlig och kopplad till transaktionsbeloppet. Det tillkommer inga fasta avgifter eller uppstartsavgifter och alla kan registrera ett konto kostnadsfritt.

”Vi har i snitt 70 dagars ledtider mellan inköp och försäljning. Billhop har hjälpt oss att förlänga våra betaltider så att vi inte behöver sälja våra fakturor.” - Dalforsen Design & Development AB    

Enligt Billhop tar det mindre än fem minuter att komma igång med tjänsten. Ingen ansökan, kreditupplysning eller annan betungande administrativ process krävs utan man använder helt enkelt sitt befintliga kort.

Gå in på billhop.se idag och läs mer om hur tjänsten fungerar

Kommentarer

  • Hugo Kjellin
    Hugo Kjellin tisdag, 28 oktober 2014

    Tips: Använd Supreme Card istället. Ett kreditkort där det är gratis att betala med faktura. Dock är det en årsavgift på 195:- men den blir intjänad efter en faktura på 7100.- Så gör jag iallafall på min firma.

Välj kommun från listan