Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Pressmeddelande: Världshistoriens första konferens för sociala företag i Sverige

Pressmeddelande: Världshistoriens första konferens för sociala företag i Sverige 02 okt 2007 09:42 #12597

Företag som räknar vinsten i välmående och låter pengarna bli en sekundär angelägenhet står i fokus för konferensen ”Utveckling – inspiration för socialt företagande” som SKOOPI och NTG-socialt företagande anordnar, tre dagar i oktober.  De sociala företagen är en resurs för att vidga arbetsmarknaden och skapa arbeten. Människor som hamnat utanför får plats. Att den här typen av företag kommer att utvecklas och växa är helt klart, men på vilket sätt?

Detta är första gången som de sociala företagarna samlas till en rikskonferens för att dela erfarenheter och diskutera framtiden. Över 100 deltagare från hela Sverige kommer att delta.

Tidigare har SKOOPI – sociala arbetskooperativens intresseorganisation – ordnat konferenser för de sociala arbetskooperativen, denna gång finns alla former av sociala företag representerade. NTG-socialt företagande, ett projekt som ägs av Nutek är medarrangör. 

I debatten om hur alla skall få tillträde till arbetsmarknaden uppmärksammas det sociala företagande allt mer. Människor som står utanför den traditionella arbetsmarknaden på grund av funktionshinder, tidigare missbruk, eller annat arbetshinder, kan själva vara med och bilda egna företag som ger arbete och leder till integration och delaktighet i samhället.
Det är en spännande utveckling som är på gång och konferensen är ett steg på vägen.


Tid och plats:
Måndag 22 oktober 16.00 till onsdag 24 oktober kl. 14.00
Runö Folkhögskola, Åkersberga

Kontakt information:
SKOOPI                                                                      NTG-Socialt företagande
Eva Carlsson                                                                Eva Johansson
0708 52 10 70                                                              08-6819661
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.                                              E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
www.skoopi.com                                                          www.socialaforetag.nu
Moderatorer: Patrik Nilsson

Välj kommun från listan