Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Yabot i ny kostym och för Europa

Yabot i ny kostym och för Europa 05 maj 2008 10:39 #18024

Pressmeddelande
:: Yabot i ny kostym ::

Nyhetssajterna Yabot har under helgen fått ny utformning baserad på ny modern webbteknik.

- Att hålla en webbtjänst som Yabot uppdaterad med färska nyheter är givetvis en självklarhet men tekniken och presentationen är nästan lika viktig, säger Mats Ingelborn, grundare och vd for Yabot Ltd, som arbetat fram den nya sajten under det senaste helvåret.

Yabots nya tredje release har kodnamnet Chiswick efter en stadsdel i London, tidigare releaser har inofficiellt kallats Acton och Barnes. Den underliggande tekniken har utvecklats en hel del för att bli snabbare och kunna fungera för fler sajter och fler användare.

- Yabot Chiswick har i grunden programmerats om men vi har även uppdaterat alla servrar för att kunna klara av den tilltagande trafiken och ökade tjänsteutbudet, fortsätter Ingelborn. Förändringen av nyhetskonsumtion är långt ifrån över och Yabot erbjuder fler sätt att konsumera nyheter än någon annan tjänst.

Nyheterna från Yabot finns idag på webben, i mobilen, som RSS, som Widget/Gadget, för integration på webbsidor med flera.


:: Yabot för Europa ::

Nyhetstjänsten Yabot lanseras nu i en Europeisk utgåva.

- Under vårt arbete med att söka nyhetskällor på Internet så fann vi många engelskspråkiga källor som inte riktigt hörde till något specifikt land eller i alla fall inte riktade sig till en publik i det egna landet, förklarar Mats Ingelborn, grundare och vd for Yabot Ltd.

Yabot Europe & International, med webbadressen www.yabot.eu, omfattar nästan 100 engelskspråkiga nyhetskällor med en europeisk eller internationell publik. Här samsas stora internationellt nyhetstjänster med lokala icke brittiska publikationer på engelska och webbnyheter för specialintressen. Man kan givetvis konsumera nyheterna från nya europeiska Yabot på samma sätt som för övriga Yabot-sajter, bla via webb, mobil, RSS och Widget.

- På yabot.eu kan du på engelska läsa om, söka och bevaka vad som händer i allt från internationell storpolitik till lokala händelser i Tjeckien, förklarar Ingelborn som också medger att denna europeiska utgåva är ett resultat av en nära förestående expansion av Yabot till fler länder i Europa.
- Vi har kommit riktigt långt med arbetet att bygga ut Yabot till fler europeiska länder och flera nationella Yabot-sajter kommer lanseras inom en snar framtid, avslutar Ingelborn.Om Yabot
Yabot Sverige (www.yabot.se) är en webbtjänst som samlar in nyheter från över 600 svenska mediekällor. Dessa görs sökbara med fritext och/eller nyckelord samt korsrefereras. Yabot erbjuder gratis prenumeration via e-post på nyheter som matchar en vald sökprofil. För mobila användare finns en mikro-sajt som kan läsas från mobiltelefonen ( se.yabot.mobi ). Yabot Sverige lanserades under våren 2006 och omfattar svenskspråkiga mediekällor. Yabot Ltd, som har utvecklar och äger Yabot, kommer under 2008 att utöka antalet mediekällor vad gäller både antal och språk, samt presentera fler nationella Yabot-sajter.

Namnet Yabot kommer från spegelbilden av det engelska ordet "today".

Yabot :: Reflections of today
www.yabot.se
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Moderatorer: Patrik Nilsson

Välj kommun från listan