Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Miljöpartiet vill sänka sociala avgifterna till 10 procent för enmansföretag

Miljöpartiet vill sänka sociala avgifterna till 10 procent för enmansföretag 30 okt 2009 00:31 #28919

Miljöpartiet charmar nu landets småföretagare. Maria Wetterstrand och Peter Eriksson sa vid valupptakten i helgen att partiet nu ska bli ett småföretagarparti. De vill sänka de sociala avgifterna till 10 procent för enmansföretagare som anställer.

- Ett stärkt entreprenörskap är en förutsättning för att bygga ett nytt och modernt samhälle. En politik för nya och växande småföretag är en politik för förändring och förnyelse, sa Maria Wetterstrand.

Hon pekar ut entreprenörskap som en grön framtidsfråga:

- Det är en viktig politisk uppgift att förbättra människors möjligheter att pröva sina vingar och därmed förhoppningsvis ge ett litet bidrag till en bättre värld. En ny regering måste föra en mer småföretagarvänlig politik än den nuvarande borgerliga regeringen. Nästa mandatperiod ska bli småföretagarnas.

- Vi ska ge människor frihet och stötta chefer och andra som vågar förnya och pröva andra sätt att ge människor den service de vill ha. Det behövs fler entreprenörer även inom den offentliga sektorn. Vi måste också bli mycket bättre på att stödja människor som vill förändra och utveckla den kommunala verksamheten.

Miljöpartiet kommer nu med två konkreta förslag:


 • Sänkta arbetsgivaravgifter och egenavgifter med 10 procentenheter för småföretag på de första 740 000 kronorna av företagets löneuttag.

 • En soloföretagare ska endast betala ålderspensionsavgiften, drygt 10 procent av lönen, för den första anställda under det första året. • Källa: Driva-eget.se

  SV: Miljöpartiet vill sänka sociala avgifterna till 10 procent för enmansföretag 13 nov 2009 17:58 #29273

  Att man gör något är bra men minst helt fritt för några avgifter överhuvudtaget. på minst 120´i inkomst. Mycket byråkrati skulle undvikas, och effekten skulle inte utebli men att  hoppas på något sådant är utopi, det är bara andra länder som redan har genomfört det..
  Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

  SV: Miljöpartiet vill sänka sociala avgifterna till 10 procent för enmansföretag 14 nov 2009 11:40 #29291

  Låter mycket som valfläsk men om det finns mening bakom är det säkert bra. Jag kommer dock inte ha anställda så mig kvittar det. Man kan ju hoppas att det är en pågående process så det händer mer alltefter.
  packa lätt - packa rätt
  www.m-kylli-emballage.se

  SV: Miljöpartiet vill sänka sociala avgifterna till 10 procent för enmansföretag 01 dec 2009 15:12 #29754

  Vad miljöpartiet vill eller inte vill spelar ingen större roll, enbart en gemensam vilja från de "rödgröna" är intressant. Och Lars Ohly har ju uttalat sig negativt om Miljöpartiets vänlighet till småföretag. Så tyvärr verkar dessa förslag hamna i papperskorgen.
  MVH
  Richard Andréasson

  SV: Miljöpartiet vill sänka sociala avgifterna till 10 procent för enmansföretag 27 dec 2009 08:39 #30212

  Vänsterpartiet borde inte vara ogint inställda mot egenföretag tycker man, det är ju på sätt och vis den socialistiska drömmen, äntligen bestämmer man över sin egen tid, har maximalt med inflytande och framförallt så tar man hela vinsten.

  Och dom har också föreslagit sänkt arbetsgivar-/egenavgift för de minsta företagen, det var därför de blev så populära i det "blindtest" bland företagare som nån tidning genomförde.

  Sossarna införde sänkt arbetsgivaravgift för småföretag inför 2006, men det togs bort av den nya regeringen, som använde den pånytthöjda arbetsgivaravgiften för att delfinansiera slopandet av förmögenhetsskatten.

  Men vad gäller sossarna egenföretagarvurm så känns den i allra högsta grad väldigt kampanjdriven. Man har identiferat en stor grupp kioskägare och andra som inte har det så fett och som inte gynnas av slopad förmögenhetsskatt mm, och så gynnar man den gruppen och får lite kredd från mittenväljare som bonus.

  Så det känns inte det minsta otroligt att det blir en riktad sänkning efter valet. Men det känns otroligt att sänkningen blir så saftig att den är värd besväret den åsamkar. En regel, en detalj till och jag skriker. SLUTA DUTTA. Jag blir TOKIG.
  Moderatorer: Patrik Nilsson

  Välj kommun från listan