Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Pensionär-Företagare

Pensionär-Företagare 13 okt 2007 20:54 #12993

Pensionär och företagare hur går det ihop. Ofta rent förträffligt och ingen har bättre förutsättning än de att lukerativt få det att gå runt. Du som tänk tanken ta kontakt med mig. Mitt företag Abi Design tar sig an några stycken per år.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

SV: Pensionär-Företagare 13 okt 2007 21:01 #12994

  • Robaino
  • Robaino's Avatar
  • OFFLINE
  • Jag postar några inlägg till..
  • Inlägg: 638
  • Tack mottaget: 3

Pensionär och företagare hur går det ihop. Ofta rent förträffligt och ingen har bättre förutsättning än de att lukerativt få det att gå runt. Du som tänk tanken ta kontakt med mig. Mitt företag Abi Design tar sig an några stycken per år.


Hej Lars,

jag är inte där än, men jag undrar vad du menar. Om ditt företag "tar sig an några stycken per år" är man väl inte egen företagare?

Förtydliga gärna vad du menar.

MVH

R

SV: Pensionär-Företagare 13 okt 2007 21:05 #12996

Detta är bara en verksamhetsgren.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

SV: Pensionär-Företagare 28 nov 2007 20:44 #14725

En verksamhetsgren är för de som vill komma utanför Sveriges gränser och i mitt fall endast Lettland/Riga  där jag kommer att vara verksam. Första resan blir om några veckor till mitten av jan-08 och sedan förmodligen från våren till hösten till stor del.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

SV: Pensionär-Företagare 29 nov 2007 02:43 #14726

Att man som pensionär starta företag är inte speciellt vanligt i Sweden.
Däremot så är det betydligt vanligare i USA, att företag startas av pensionärer.
Till ytter mera visso, så är målgruppen att nå ut till den äldre delen av befolkningen
som även där ökar i antal.

Även andra företag har börjat inse att detta är en stor och viktig målgrupp, vilket har gjort det betydligt lättare för äldre att komma ut på arbetsmarknaden.
Förhoppningsvis så kommer vi även i Sverige att få se samma utveckling och Lars har tagit första steget :nicka

Vi kan börja på landets alla turistbyråer som idag befolkas till största delen av ungdomar
som knappt har fyllt 20 år.
Inte går jag in som 50 åring och fråga vad jag ska se och uppleva, utan jag vill ha svar från någon med samma referensramar som jag själv har.
Ungefär så.
Hälsningar Stefan
Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt

SV: Pensionär-Företagare 29 nov 2007 09:53 #14729

Stefan har helt rätt och det är på den vägen jag försöker hjälpa de som vill starta upp antingen i Sverige eller ännu lönsammare i Lettland. Det kan i många fall vara lättare för en pensionär att starta upp i ex Riga och jag ser flera som jag som sett fördelarna, sedan är det upp till var och en om man vill  anlita mig. Jag njuter av pensionärslivet + att jag dessutom är småbarnspappa.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

SV: Pensionär-Företagare 17 apr 2008 18:06 #17619

Över millionen pensionärer, med möjlighet att starta företag några mer än mig borde ni kunna få med i forumet för diskussion. Sprid era tentakler till pensionärsorganisationerna.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

SV: Pensionär-Företagare 20 feb 2009 19:59 #24272

Redan för 7 år sedan hade jag ett koncpt för hur bra företagande är för pensioärer. Då hade vi en regering som hellre såg att man att stoppa lite utgifter än än att få igång en massa företag. Den senaste resningen är inlämnad  och vi får se om man bytt folk högst upp i toppen eller man fått nya direktiv. Det har kommit lite nytt matr. som jag även kommer att ta med ut vid presentationen . Att jag har rätt vet jag redan sedan är det bara att få rätt så läggs en förfärlig massa överklagande ner. om inte annat borde man se över gamla mål och höra ens synpunkter och ta dessa på allvar. Blir det ej så har jag massor med alternativ.  Jag kan inte tänka mig att man skulle göra så mot pensionärer som man gjort mot min hustru. Direkt diskriminerande och jag skulle vinna i  en internationell domstol till priset av några 1000 i kostnader samt ett erkännande och ett pekfinger åt Sverige. Tyvärr enda resultatet där, så ett forum som detta är guld värt att få ut sådant som man gärna håller tyst om inom de olika instanserna SKV, länsrätt, kammarrätt, regeringsrätt. Om någon är mer intresserad kan vi ta det via min E-postsida.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

SV: Pensionär-Företagare 20 feb 2009 20:43 #24274

Det rent skatterättsliga ids jag inte bråka om just nu, men faktum är att jag tror att många nystartade företag skulle kunna fungera mycket bättre om det fanns en erfaren människa, en pensionär, med i styrelsen som med kanske 50 års arbetslivserfarenhet i ryggen skulle kunna hjälpa många företagare att slippa uppfinna hjulet gång på gång.

Jag är övertygad om att en pensionerad lagerarbetare på blott en vecka hade organiserat lagret i mitt nya företag på ett bättre sätt, än vad jag har åstadkommit på fyra månader. Jag är rätt så säker på att en pensionerad bokförare hade organiserat mina papper långt mer effektivt och tidsbesparande, än vad jag har gjort hittills.

Det behöver inte vara några mentorer med kolossalt framgångsrikt företagande bakom sig, eller ens företagande alls, det räcker rätt så bra med ett helt livs visdom bakom orden ibland. I Sverige är vi väldigt snabba med att kritisera hur t.ex. andra länders folk tar hand om sina barn (eller snarare inte tar hand om dem). Men, om de såg hur vi behandlar våra gamla i vår kultur, då skulle vi inte vara mycket värda i deras ögon.

Det är kanske inte bästa kompisen eller sambon/äkta hälften vi skall ha med i styrelsen för våra företag, utan våra föräldrar (eller far- och morföräldrar om man är ung).

SV: Pensionär-Företagare 20 feb 2009 21:29 #24275

Det är så många pensionärer som går som levande företagare utan att veta om det.  Min hustrus mormor  tog hand om en kidnappad liten flicka i Riga som fanns på en hem för senila.  Jag har sett henne växa upp till egen mamma idag. Hon fick ett liv tack vare rådigt ingripande med senare "myndigheternas välsignelse" Detta med anledning av olika generationer samhörighet som är enastående i Lettland. En annan liten sak man skullei nföra här om man firar så är det som i Lettland där man firar namsdagar som om det vore födelsedag, smart, eller hur. Vad vännerna heter vet man ju men vilken dag de är födda, nej, Har man sedan lyckan att ha flera namn som min son så är det rena rama julafton flera gånger om året och är man 6 år är det viktigt, iaf i Lettland.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

SV: Pensionär-Företagare 04 maj 2009 22:43 #25662

Om ett par veckor blir han 7 år och tiden rinner iväg och jag blir klokare för var dag när jag lyssnar på hur han sätter ihop sammanhang. En massa ord som jag lärt mig men glömt på lettiska börjar komma i talet hos honom då han enbart talar lettiska med mamman och med alla aktiviteter håller han mig smal. Jag går ner i vikt i samma takt som han går upp, bra eller hur?
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

SV: Pensionär-Företagare 28 maj 2009 15:23 #26136

Det har uppstått ett problem, Jag och några redan företagare tycks vara de enda pensionärer på detta forum. Att nu skaffa kontor i Lettland är billigare än någonsin och efter dåliga tider kommer goda, en del har inte ens dåliga tider. Även de som inte har för avsikt att se Östern Paris utan stanna i Sverige har fördelar med företagsstart.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

SV: Pensionär-Företagare 11 jun 2009 18:50 #26391

Man kan läsa om att många företag saknar erfaren personal  sedan man sagt upp pensionärer. Företagande skulle kunna presentera sig för pensionärsförbunden för jag tror inte man vet hur man ska sätta igång företag. Här i detta forum finns det mycket god kunskap till hjälp. Djupare frågor kan man ofta ta via email, själv har jag svarat på ett par tusen frågor, men börjar få lite ont om tid.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

SV: Pensionär-Företagare 11 jun 2010 21:54 #33498

Inför valet vill alla partier att pensionärer ska arbeta vidare och då gärna som egna företagare, Lettland är fortfarande ett bra land att driva företag i och nu till billigare pris än tidigare. All konversation här hemma mellan min nu 8-åring och mamman sker på lettiska sedan födseln, Det är kanske honom ni gör affärer med om 10-15 år eller har som tolk. När han tolkade åt mig första gången var han i 4 års åldern.En liten pojke cyklade mot honom och frågade sin mamma varför min son hade hjälm på huvudet när han cyklade. Jag fick förklara för honom och mamman fick förklara varför inte hennes son hade någon.En liten tankeställare och kanske hon idag är agent för någon hjälmtillverkare?
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Re: SV: Pensionär-Företagare 17 feb 2012 18:51 #42873

13 oktober 2007 fick ni på företagagande ett råd av mig att observera pensionäres situation. Sedan förra året är jag nu där själv och det skivs mer om det i tidningar än här hos er. EN EGEN SPALT, eller häng på den här i värsta fall. Damen som är min profilbild är tagen ca 1917 i Viborg/Karelen/Finland tidig höst utav en nybliven 18 årig nyexaminerad sjuksköterska med mer livserfarenhet än andra någonsin fått. Det kan man läsa om i Boken KVINNA I STRID, som är mitt senaste projekt som innehåller 11 års krig på andra sidan Östersjön och är en biografi av min farmor Martha Arenander.
För ett par veckor sedan kunde man knappast finna henne på Goggle men tack vare ER och andra ser jag idag den 17.2.2012 hela 2 sidor.

Tack företagande.se


Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Re: SV: Pensionär-Företagare 20 mar 2012 22:57 #43391

Lars arenander (65) vi kanske skulle göra som i pressen att tala om ålder också. Ta swetrot t.ex en man med fantastiska kunskaper. Genomgående kloka råd.

Lars (65):cheer: :cheer: :bravo
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Re: SV: Pensionär-Företagare 13 jan 2013 00:53 #45736

I press har jag sett att intresset har ökat för pensionärer att arbeta och en hel del har gått till bemanningsföretag för äldre. Med dagens enkla utrustning av en telefon skulle fler kunna starta helt egna firmor men här på forumet verkar det inte som de hittat. Själv blir jag 67 i år och har bara tankarna på att utveckla en hel del nya projekt så jag har inte tid att mata duvorna i parken.:giggle :giggle :LOOOL
Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Välj kommun från listan