Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig
  • Sida:
  • 1
  • 2

ÄMNE: Viktig dokumentärfilm

SV: Viktig dokumentärfilm 03 feb 2008 20:02 #15933

Ursäkta, men det här känns mer och mer som att prata med en betongvägg...

Mina nedvärderingar av wikipedia är inte, som du skriver, "ospecifika". Du har bara hoppat över att kolla länkarna jag postade tidigare.Jag har aldrig påstått att din information från wikipedia är fel. Det jag har sagt är att jag tycker att det är underligt att du refererar till dem som fakta och samtidigt förespråkar det faktum att man ska kolla upp fakta efter att sett på dokumentärfilmer. Vad jag menar är att det inte är en bra idé att blåögt tro på allt i wikipedia.

Om du vill ha ännu mer bekräftelse på att wikipedia inte tillhandahåller tillförlitlig information kan du fråga vilken student som helst och fråga ifall de får använda en källa från wikipedia oavsett ämne och typ av arbete. På Göteborgs universitet minns jag att vi en gång i tiden fick ett utskick som behandlade källor och källhänvisning. Om wikipedia stod det något i stil med: "Använd endast då du är säker på att du vill ha underkänt."

Misstolka mig inte, jag förstår att det inte är någon akademisk uppsats vi skriver. Men jag står fast vid att wikipedia inte är en särskilt bra källa. Bland annat för att vem som helst i hela världen, utan några krav på kvalifikationer, kan ändra vad som helst. Har man motiv att ändra något; varför inte? Hoppas inte det är för ospecifikt för dig min vän.När jag ser ditt första inlägg ser det ut som om du, efter att sett filmen, tror att IRS är privatägt (och om du trodde det kommer antagligen fler som ser filmen att tro det) och att de inte egentligen får ta ut skatt. Och det har vi väl visat nu, om du inte kommer med andra fakta, att båda dessa fakta är fel?

Jag skrev: (och IRS?) och syftade sedan på fed inte enligt konsitutionen har rätt att begära inkomstskatt.

sen skrev jag:

... undrade om irs också var det, inte för att jag egentligen trodde det men de tog inte upp detta i filmen. (Därför skrev jag "(och irs?)" men det gick tydligen inte hem hos alla...


Jag bad sedan om ursäkt för frågan då det var sent, jag ville bara komma på något att fråga för att det skulle platsa i forumet etc.


Snälla... läs mina inlägg om du vill diskutera med mig.  rtfm

Vet du förresten vad man kallar en boomerang som inte kommer tillbaka?

SV: Viktig dokumentärfilm 03 feb 2008 21:02 #15935


[...]fråga vilken student som helst och fråga ifall de får använda en källa från wikipedia oavsett ämne och typ av arbete.

Jag är (förutom en hel del annat) student vid en svensk högskola. Wikipedia är ok att använda som källa. Vad gäller reservationen för ämne och arbete är det ju samma sak vad du än har för källor. Du bör inte använda en bok om människans anatomi från tidigare hälften av 1900-talet som källa för att förklara skillnader mellan olika folkgrupper. "Fakta" ändras och oavsett vilken källa som används och dess tillförlitlighet bör man vara kritiskt granskande.


Vet du förresten vad man kallar en boomerang som inte kommer tillbaka?


Eh, fullträff?
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

SV: Viktig dokumentärfilm 03 feb 2008 21:18 #15936Jag är (förutom en hel del annat) student vid en svensk högskola. Wikipedia är ok att använda som källa.Då hade jag fel. Jag utgick från mina egna erfarenheter och har läst ett flertal olika högskolor i Sverige varav ingen tillät användning av wikipedia som källa.Du bör inte använda en bok om människans anatomi från tidigare hälften av 1900-talet som källa för att förklara skillnader mellan olika folkgrupper.


Instämmer helt, ska man skriva om folkgrupper får man iaf hitta en bok om människans anatomi från efter 1950.  ;)


och angående vad man kallar en boomerang som inte kommer tillbaka så är rätta svaret: en pinne.
Har inget med saken att göra men ett dåligt skämt har väl aldrig skadat?  :)

SV: Viktig dokumentärfilm 04 feb 2008 10:10 #15941

Mycket intressant. Jag kan också rekommendera om iraq/dollarn, handlar om en annan del av det:

http://www.youtube.com/watch?v=k1oPEfa9Lws

Finns även en annan dokumentär som handlar om hur media har fungerat i USA under de olika krigen men jag kommer tyvärr inte ihåg vad den heter just nu.
  • Sida:
  • 1
  • 2

Välj kommun från listan