Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Ny bärbar dator

Ny bärbar dator 22 sep 2008 11:37 #20435

Ska köpa en bärbar dator. Någon som har tips på vad jag ska köpa ? Vad ska datorn ha för egenskaper för att funka bäst som företagsdator ? helt enkelt vad kan ni rekomendera ?

tack på för hand
mvh David
Kontorsteknik - Stockholms leverantör av kontorsmaterial, kontorsmaskiner och kassasystem med så väl service av maskinerna och installation

SV: Ny bärbar dator 22 sep 2008 12:04 #20437

Beror på vad du har för krav och hur och till vad du ska använda den. Jag har köpt några stycken med principen "billigast möjligt från känd tillverkare", och har en del från HP och en del från Acer. De fungerar för det mesta bra till vad jag använder dem.

Har du krav på att de ska få plats i innerfickan och ha 5 timmars batteritid samtidigt som de väger under kilot har du andra krav, börja med att definiera dessa.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

SV: Ny bärbar dator 22 sep 2008 12:23 #20438

Vill ha en dator som är lätt att skriva på, som man kan resa med, bra batteritid, lätt å kunna koppla in i projektorn, bra trådlösa system sedan skulle det också vara bra om den bla skulle kunna gå att ha som en fritids dator så att man kan kolla å film och lite sånt, dom flesta märkena och datorerna är ju samma sak finns det något program man kan köpa så att dator blir mer en business dator ? är det då mamut som gäller ?

Tack på förhand
Mvh David
Kontorsteknik - Stockholms leverantör av kontorsmaterial, kontorsmaskiner och kassasystem med så väl service av maskinerna och installation

SV: Ny bärbar dator 22 sep 2008 17:04 #20441

Alltså, om det är allt du ska ha den till funkar vad som helst. Kolla på exempelvis www.dustin.se för olika modeller med beskrivning och specifikationer. Ska du resa mycket kanske du prioriterar att den är lätt, det är dock på bekostnad av bateritid och/eller pris. Personligen skulle jag kunna tänka mig en HP 6710B, bra batteritid, Vista och XP (gillar inte vista ännu, det kanske kommer...), blåtand, nätverk, tv-utgång, minneskortläsare osv. Det finns mycket lättare datorer, men de kostar också bra mycket mer för samma funktioner.

Vet inte vad du menar med "business dator", allt den behöver ha är ju det du använder i din verksamhet :)
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

SV: Ny bärbar dator 22 sep 2008 17:10 #20442

Att ha en dator med 17 tums skärm minst och ett stort tangentbord tycker jag är viktigt. Priser på dessa ligger över direktavskrivningspris i år men skulle bli ett halv basbelopp nästa år så vänta tills dess om du har möjlighet. Jag kommer att vänta med inveterier dyrare än 5´+ moms tills dess. Det har man glädje av i det långa loppet. Det är också en klar förbättring från myndigheternas sida.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

SV: Ny bärbar dator 22 sep 2008 17:17 #20444

17" tycker jag är för mycket på en bärbar som man ska resa med, hade inte haft något emot en 14,2", om det inte var för att kolla på film :)
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

SV: Ny bärbar dator 22 sep 2008 17:39 #20445

 • Mojo
 • Mojo's Avatar
 • OFFLINE
 • Ivrig postare
 • Inlägg: 1616
 • Tack mottaget: 3
Jag skulle kolla runt bland olika dataspelsfreak vilka bärbara de rekommenderar. Oftast har dessa maskiner stort stöd för det du söker. Är det några som ställer höga krav på maskiner är det dessa. Vi har tidigare vill jag minnas haft en liknande tråd här i forumet som patrik skapade. kanske du kan finna dit via historiken i mina eller Patriks inlägg eller använda sökfunktionen i forumet.Må väl!

SV: Ny bärbar dator 22 sep 2008 17:57 #20446

Fast det är ganska onödigt att köpa en dator med ett grafikkort för flera tusen, gjort för att spela avancerade spel, om man ska ha datorn till att skriva på och titta på film.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

SV: Ny bärbar dator 22 sep 2008 18:04 #20447

 • Mojo
 • Mojo's Avatar
 • OFFLINE
 • Ivrig postare
 • Inlägg: 1616
 • Tack mottaget: 3
För skrivande form har det ingen större betydelse med avancerat grafikkort dock kan i sammanhang film vara ett mycket bra komplement.
Må väl!

SV: Ny bärbar dator 22 sep 2008 18:05 #20448

Detta med 17" eller mindre är en fråga som beror helt på hur man jobbar.

Själv sitter jag ganska mycket på kontoret men har dessutom med den mycket på flyg osv.
Så därför har jag valt en maskin med liten 15" skärm men på kontoret har jag sedan en 22" , tangentbord/mus och extra disk vilket gör att den då blir som en riktig dator.

Sedan bör du idag ha minst 2 Gb minne om du kör Vista, Gärna ett grafikkort med minst 128Mb dedikerat grafikminne.  

Hans

SV: Ny bärbar dator 22 sep 2008 20:29 #20451


Jag skulle kolla runt bland olika dataspelsfreak vilka bärbara de rekommenderar. Oftast har dessa maskiner stort stöd för det du söker. Är det några som ställer höga krav på maskiner är det dessa. Vi har tidigare vill jag minnas haft en liknande tråd här i forumet som patrik skapade. kanske du kan finna dit via historiken i mina eller Patriks inlägg eller använda sökfunktionen i forumet.


Här har du denna tråden: Ny laptop vad är viktigt

SV: Ny bärbar dator 23 sep 2008 09:36 #20454

Detta med 17 tum är för mig bra då tangentbordet är lite större men jag är van sedan 45 år då man lärde sig fingersättning för att skriva maskin.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

SV: Ny bärbar dator 23 sep 2008 15:35 #20471

Någon tyckte att du skulle fundera igenom dina krav. Det tycker jag med. Är det för officeapplikationer, mail och internet du ska ha din dator rekommenderar jag HPs datorer. Jag har haft några sådana och de har alltid funkat bra för mig. Jag har även haft Dell och IBM/Lenovo, är faktiskt nöjd med dem också. Dessa tillverkare har alla en serie med stabila datorer för professionellt bruk. Kör på någon av dessa och välj en som har den prestanda och kapacitet som du behöver, tänk på att vissa applikationer som Excel och MS project blir mer överskådliga med stor skärm. I din sits skulle jag undvika "multimediamonster" i snygg förpackning.

/P

SV: Ny bärbar dator 23 sep 2008 15:40 #20473

 • Mojo
 • Mojo's Avatar
 • OFFLINE
 • Ivrig postare
 • Inlägg: 1616
 • Tack mottaget: 3

rekommenderar jag HPs datorer. Jag har haft några sådana och de har alltid funkat bra för mig. Jag har även haft Dell och IBM/Lenovo, är faktiskt nöjd med dem också.


Det intressanta är att de flesta datorer faktiskt görs på Formosa resten är etiketter. Min rekommendation är att inte titta på namnet utan på innehåll efter dina krav.
Må väl!

SV: Ny bärbar dator 05 sep 2009 10:54 #27942

Jag sitter och läser gamla trådar och snubblade över den här. Antar att du redan hittat din men för andra som läser kan jag berätta att jag har en lenovo sl300. Det är en billig dator som inte har någon super-prestanda men den är funktionell och välbyggd. Man får programvaran som följer med lenovos datorer vilken till skillnad från hp's och liknande faktiskt är bra då de här datorerna fokuserar på företagare. Så jag tror på det där med "billigaste från ett bra märke". Jag köper hellre en bmw -00 än en seat -09.

Välj kommun från listan