Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Undrens tid

Undrens tid 30 okt 2008 14:59 #21467

är inte förbi, eller så börjar den nya regeringens handlingsplan för småföretage att fungera.  Det var länge sedan jag inte behövee överklaga självklara kostnader vilket medför att man hinner arbeta mer och belastar länsrättt, kammarrätt  och regeringsrätt mindre för småsaker och även med nya direktiv nästa år i samma anda gör att gamla ärenden får en riktig prövning.
Har någon mer känt av att vinden vänt och att man kanske t.o.m kan tycka om småföretagare, de få som hållit ut. Jag vill gärna höra lite possitiva reaktioner.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

SV: Undrens tid 30 okt 2008 15:15 #21469

Då får man tolka det hela väldigt positivt, men jag fick faktiskt brev från Skatteverket idag som inte uppmanade mig att göra någonting, eller för att underkänna något. Det är nog första gången det händer... (Det var meddelande om tilldelat organisationsnummer för nystartat företag).

Annars tycker jag att det är ungefär lika grinigt.

Vår näringsminister Maud Olofsson verkar ha lite svårt att konkret få till stånd några verkligt genomgripande förändringar. Och när journalister påtalar det för henne är det enda försvaret att "med sossarna hade det varit värre". Av de ministrar som betyder något för småföretagare är hon den stora besvikelsen.

Utav kollegor runt om i Sverige tycker jag annars att det gnälls ungefär lika mycket om Skatteverkets horribla syn på saker och ting, plus att finanskris och lågkonjunktur märks av mer och mer.

SV: Undrens tid 30 okt 2008 16:57 #21471

Länsrätt som är instans efter skv kan och gör förmodligen så att det är fler från den nya regeringen som är nämndemän i majoritet som kanske har en verklig syn hur det är att vara företagare.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

SV: Undrens tid 06 dec 2008 17:35 #22830

Alla gamla företagsfientliga är tyvärr inte utbytta så nu går en ny skrivelse till Regeringsrätten med påfyllt matr. Svaret blir väl detsamma. Man tycker det är helt ok att diskriminera utlänska kvinnliga företagare. Diskrimineringsombudsmannen tycker det inte och man kan ta ärendet ut i Europa med en del kostnader och kanske en klapp på axeln som resultat. Då är kanske forum som detta bättre alternativ. Vissa inlägg går vidare till Goggle :bravo :bravo så man får upp ögonen på problemen hos Regeringsrätten. Även Maud Olofsson är tillskriven, naturlitgvis utan resultat.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Välj kommun från listan