Billigaste fraktsättet

216
6
Vilket fraktsätt är billigast inom Sverige för paket som väger några kilon? Är det bussgods, dhl, schenker, posten eller något annat?
1165
Normalt sett är ett avtal med Schenker eller DHL det billigaste. Det finns flera olika "klubbar" som erbjuder rätt så bra priser på DHL:s frakter. Lessmore är en sådan aktör, Pluskontot en annan.[br][br]Sedan är inte alltid billigast det bästa, men det var ju det billigaste du frågade efter.
216
6
Blir det mycket billigare än att skicka via posten?
2066
2
Det beror på vad du har för avtal, vart du skickar, och för att göra det ännu mer intressant använder olika fraktbolag olika metoder för att bestämma exakt hur destination, storlek och vikt påverkar pris.[br][br]Med andra ord, det går inte att svara på då det kan vara olika svar för olika scenarier. Plocka fram standardvärden för din verksamhet och begär in priser från olika aktörer så kan du själv bedöma vad som är billigast/bäst. Eller så kan du helt enkelt välja ett bolag och använda dem tills du tröttnar och ta ett annat, det är den metoden jag använder för tillfället.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
1165
Som Jonathan säger varierar det mycket. På försändelser upp till 500g använder jag Posten Brev för det blir billigast och är snabbt. Men däröver sparar jag 30-80% på att använda mig av DHL.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.