Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Vart kommer din röst hamna i höstens val?

Vart kommer din röst hamna i höstens val? 27 jun 2010 15:46 #33827

Valet närmar sig och det hade varit intressant att se hur vi företagare kommer att rösta.

Om du kommenterar anledningen till varför du röstar på just det partiet så får du så klart en applåd! :bravo

SV: Vart kommer din röst hamna i höstens val? 27 jun 2010 17:29 #33830

Jag tänker rösta på Norrländska samlingspartiet. Jag är så förbannat less på att se alla pengar transfereras från glesbygden till storstäder och högskolestäder.

SV: Vart kommer din röst hamna i höstens val? 28 jun 2010 12:50 #33844

  • Robaino
  • Robaino's Avatar
  • OFFLINE
  • Jag postar några inlägg till..
  • Inlägg: 638
  • Tack mottaget: 3
Hej!

Jag är så förbannat less på att se alla pengar transfereras från glesbygden till storstäder och högskolestäder.Swetrot vet man att det är så eller tror man? Finns det någon  samhällsekonomisk vinst i så fall med att göra så eller är dom bara "stygga"?

Är själv "bonnläpp" fast inte från Norrland så stämmer det du skriver får jag väl också leta upp något lokalt parti och rösta på :)

Annars Moderaterna / Alliansen av den enkla anledningen att det verkar vara de enda som vill något med sin politik mer än att just komma till makten vilket verkar vara det enda intresset för alternativet. Ja det finns ju många andra anledningar utöver den. Känns som om att det blir bäst så för dom som vill jobba och jag är ju en av dom  :nicka. Min applåd?  rtfm 

MVH

R

SV: Vart kommer din röst hamna i höstens val? 28 jun 2010 23:40 #33853

Robaino: Det finns inga oberoende och oantastliga utredningar som säger si eller så, tyvärr... Däremot kan man ju med egna ögon ställa sig och titta på var de välbetalda statliga jobben hamnar, var staten är stora fastighetsägare och var pensionskapitalet förvaltas och placeras. Dessvärre så har landsting och de nya regionerna också snöat in på att länets/regionens större städer skall ha sjukhusen, inkluderande läkare och sjuksköterskor. Övriga kommuner skall inte ha dessa boende hos sig, och därmed inte se kommunalskatten ticka in på kontot från dessa yrkesgrupper.

Att det blivit så här tror jag mest är en konsekvens av att ansvar delats upp i ytterst små delar och där ingen tar ansvar för helheten. Det är väldigt lätt att räkna hem att man sparar si eller så många miljoner på att lägga ned ett sjukhus när man inte behöver ta ansvar för att de patienter som drabbas tillsammans får spendera hundratusentals arbetstimmar per år på att ta sig till en annan stad och bli behandlade där.

SV: Vart kommer din röst hamna i höstens val? 29 jun 2010 06:48 #33855

Jag brukar visserligen undvika att uttala mig politiskt, men på ett ställe som detta så har man nog förståelse för mina åsikter.

Jag röstar blått och har alltid gjort. Mestadels eftersom det passar mitt levnadssätt som egen företagare och så vidare. Dessutom tycker jag man skall kunna bli rik på arbete, särskilt inom ett eget företag, och därmed har vi ett orättvist skattesystem.

Plus det faktum, och här kommer Norrland in i bilden, att jag är så trött på det koleriska skrikandet om att förbjuda privatbilismen från vänsterkanten. Oftast tjatar Wetterstrand och co om tunnelbana, något bara 1/9 av befolkningen har tillgång till. Det handlar inte om Stockholmshat från min sida, det handlar om demokrati. Om majoriteten av folket inte har tunnelbana, varför föra en politik som gynnar den som bosätter sig i Stockholm och missgynnar den somborr i Norrland eller för den delen utanför storstäderna i hela landet. Det finns landsbygd överallt, som jag tycker borde överleva.
MVH
Richard Andréasson

SV: Vart kommer din röst hamna i höstens val? 16 jul 2010 19:08 #34055

Glesbygden kommer att överleva fast inte med svenskar utan utlänsk arbetskraft som startar företag. Mark och byggnader är billiga för ex.vis tyskar som uppskattar frisk luft sjöar och växlande natur. Även den svenska skärgården är en pärla för dem. Jag har följt utvecklingen av intresset sedan 1961 då jag studerade i Tyskland.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

SV: Vart kommer din röst hamna i höstens val? 03 maj 2011 14:13 #39817

Det här valet är lite som att välja mellan pest och kolera. :(

Välj kommun från listan