Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Kan jag tjäna nägot på min egna fotobok?

Kan jag tjäna nägot på min egna fotobok? 05 nov 2013 12:41 #48235

Jag har snart skrivit färigt en egen undervisande fotobok. Jag har lagt ner stor omsorg i presentation, formulering, innehåll, ordval, illustartioner, layout osv osv Den är seriöst skriven utan massa talspråk, ordvitsar eller annat lullull.

Målet med boken har varit att den ska vara pedagogisk, mer lättläst och bättre presenterad än det man hittar runt om på diverse webbsidor. Ingen överflödig information eller specialgrejer som inte är nödvändigt utan orden är väl valda och texten är layoutad så att den är läsvänlig.

Hur som helst. Jag hade från början tänkt mig att ladda upp den som pdf på en enskild webbsida endast dedikerad för boken. Kanske kunde jag även tänkt mig en HTML-utgåva.

Men innan jag skänker den till hela världen så vill jag ju tänka till. Finns det pengar att tjäna, förrutom eventuell reklam på webbsidan? Jag vill fundera lite på vad som är smartast, INNAN jag laddar upp den. Vad tycker ni? Det finns lite olika alternativ.

T.ex.

Ge ut några gratis kapitel och sedan sälja resten av boken.

Ge ut boken gratis, och erbjuda att sälja pappersversioner för de som vill ge boken i present (då egentligen bara utprintade upplagor av ex vis Crimson)

Ge ut hela boken gratis men sedan även försöka sälja intressanta artiklar och foto-tips för några kronor styck.

Ja jag vet inte. Vad hade ni gjort? Jag vet ju att konkurrensen är tuff och det är omöjligt att kränga något utan att först visat prov på kvalitet. Det finns många andra som just börjar med att ge ut gratis undervisning i sitt ämne, för att sedan sakta men säkert erbjuda saker som man kan betala för. Moderskeppet.se är ett väldigt bra exempel på detta (De började med nästan enbart gratis videoundervisning men är nu nästan enbart betalundervisning).

Re: Kan jag tjäna nägot på min egna fotobok? 03 dec 2013 14:26 #48438

En variant är att ge ut den som E-bok. Sen sätter du upp en egen liten e-butik och säljer boken. En snabb och billig lösning, eventuellt kan du senare även ge ut en pappersutgåva.

Välj kommun från listan