Go More biluthyrning/samåkning - kommer det fungera i Sverige?

5
Har läst att biluthyrningstjänsten Gomore har öppnat i Sverige, tror ni att det kommer fungera här?
367
46
Idén är ju lysande. Men jag tror att de etablerade uthyrningsfirmorna kommer att göra allt för att en del myndigheter som lånar sitt öra till dem skall lyckas sätta käppar i hjulen . Att starta en ren biluthyrningsfirma är mycket komplicerat och dyrbart. Självklart skall folk få göra som de vill med sin egendom må det vara låna eller hyra ut. Hoppas att det sprider sig.
Redaktuellt
1469
246
Samåkningsdelen tror jag nog i vissa fall kan ha en marknad. Dock frågar jag mig i så fall om varför det inte spritt sig redan under åren? Nu börjar ju bilåkandet snarare bli billigare med tanke på allt snålare bilar. Sen har vi i Sverige en väldigt flexibel arbetstid som också ställer till det för samåkarna. Det funkar ju mest för den som jobbar 7-4 på en industri, och i den kategorin är det redan många som just samåker. Uthyrningsdelen är jag mer tveksam till, just beroende på det som Imre är inne på.. Jag vet inte hur dom tänker sig gå förbi uthyrningsreglerna som kräver både genomgången kurs ( som anordnas av en enda part..tala om monopol ) och sen tillståndsansökan.
5
Ja det blir sannerligen spännande att följa detta. Tycker det är en utmärkt idé och vad jag har läst så verkar det fungera väldigt bra i Danmark. Samåkning vet jag inte hur många svenskar ställer sig till, det hade ju varit väldigt bra för miljön och trafiken i storstäderna helt klart.
1
Jag har läst om detta, det ska bli intressant att se hur det går! Tror att vi kommer att röra oss mer och mer mot denna sortens bilägande i framtiden. [url=http://www.di.se/di/artiklar/2015/10/15/leasingbilar-tar-plats-i-delningsekonomin]http://www.di.se/di/artiklar/2015/10/15/leasingbilar-tar-plats-i-delningsekonomin[/url]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.