Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

Att vända en negativ spiral till ett framgångskoncept

Dela artikeln
fredag, 07 juli 2017 0
Terron Musgrove, professionell coach Terron Musgrove, professionell coach Av Johanna Järvstråt

Terron Musgrove är den professionella coachen som började med att hela sig själv. Efter åratal av depression som konsekvens av att ha gått in i väggen, har Terron Musgrove lärt sig att inte bara lyssna på sig själv, utan också att ge andra de verktyg han önskat att han själv hade använt sig av i början.

Numer är Terron Musgrove en prisbelönad coach, som bara nyligen blev utsedd till månadens inspiratör av Coachcompanium.

- Det roligaste med att vara coach är att jag har möjligheten till att hjälpa människor hjälpa sig själva berättar Terron entusiastiskt.

Enligt Terron handlade vändpunkten i hans liv om att han själv lyckades ta sig ur den negativa spiral han hamnat i, mycket genom att släppa alla måsten och inbillade förväntningar och istället gå inåt och fokusera på det som han själv mådde bra av. Att sluta jaga bekräftelse utifrån i ett för alldeles, alldeles för högt tempo.

I efterhand har han jämfört vad som hände med att vara en formel 1-bil som kört på hög växel och missat depåstoppen.

- Jag tror att man allmänt måste lära sig att gasa smartare; jag har alltid varit en person som vill gasa på och växa fort och som varit livrädd för att bli passiv. Men när jag blev coachad i mina rädslor lärde jag mig att passivitet kan vara en del av att bygga sin nya identitet. Det handlar om en balans; att köra på, men också vila.

”Även fast man når framgång kan man känna sig ganska tom”

Och det är just när man fastnar i spiralen av höga krav och vanföreställningar om vad man tror förväntas som det kan bli farligt för självkänslan, enligt Terron.

- Detta var något jag märkte framför allt när mitt företag började gå riktigt bra. Framgång attraherar människor som prisar det man gör, men det behöver inte var något som fyller ens inre på djupet. Självkänsla kommer inifrån, och utan den kan man känna sig ganska tom oavsett fall man får bekräftelse utifrån; man kan hamna i ett letande på fel ställe helt enkelt och blir därför aldrig nöjd, förklarar han.

Istället kan man lära sig att inte bara lita på sig själv och agera på det som kroppen signalerar.

- Det är lättare sagt än gjort. Egentligen tror jag att alla ser och känner sina varningssignaler, men att man ignorerar dem istället för att agera på sin känsla och sina behov. Det är också det som jag hjälper mina kunder med; att snappa upp signalerna och lära sig hantera dem.

Välj kommun från listan