av Deborah Mühlrad
Deborah Mühlrad
Head of Digital Health på BlueCall i Stockholm
0 foruminlägg
11 artiklar

Nytt år nya möjligheter. Nu har du chansen att bestämma hur du vill att ditt år ska bli. Enligt forskning blir du mer framgångsrik om du planerar och sätter upp mål för vad du vill åstadkomma i framtiden. Då är chansen högre att de ​uppfylls​!

 

Här är Deborah Mühlrads, terapeut och Head of Digital Health på BlueCall, fyra enkla steg för vad du kan göra för att ha större chans att uppnå dina långsiktiga karriärmål.

1. Visionera

Skapa en drömbild om var du vill vara om fem år. Visionen hjälper dig att blicka framåt och visualisera det du vill uppnå. Ta i från tårna och skapa en stor vision om vilken position du vill uppnå i din karriärtrappa, hur ditt kontor ska se ut, eller hur många personer som ska jobba för dig. Det är bevisat att det är lättare för hjärnan att registrera bilder än ord.

2. Konkretisera

Skriv ned 3 kortsiktiga mål för kommande året som tar dig närmare din vision. Tydliga mål att sträva efter gör dig mer produktiv. Det kommer även ge dig kraft och energi att förverkliga din vision.

3.​ Exekvera

Nästa steg är att göra en handlingsplan. Hur ska du nå målen? Om du dessutom berättar om dina mål för vänner och kollegor ökar chansen att du håller din motivation uppe och fullföljer planen. Du får även någon som peppar dig om det känns tungt under året.

4. Utvärdera

Utvärdera löpande. Vad har fungerat och vad har inte fungerat i din plan? Har de kortsiktiga målen ändrats? Var inte rädd för förändring utan gör om och gör rätt under året för att ha större chans att snabbare nå din långsiktiga vision. Det gäller oavsett om du drömmer om hörnkontoret på 12e våningen, att starta eget, eller att gå i pension.

Taggar:

Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.