av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se
46 foruminlägg
1230 artiklar
John Lee Dumas har intervjuat Brian Tracy, Seth Godin, Tim Ferriss, Tony Robbins och Gary Vaynerchuk och många andra. Varje dag intervjuar han framgångsrika entreprenörer. Detta har han gjort i fyra år och byggt ett företag runt sin podcast, som har mer än en miljon lyssnare varje månad med en omsättning på mer än 4 miljoner USD per år.

 

Här kan du lyssna på podden.

Vill du hellre läsa bloggen från avsnittet på svenska så har du den här.

Det började med att John tyckte om att lyssna på podcasts. Så han tänkte, varför skulle inte jag kunna starta en podcast, med precis det innehåll som jag vill ha? Han ville fråga framgångsrika entreprenörer om deras svåraste stund som entreprenör, deras AHA moment och en avslutningsdel med snabba frågor. Det var Johns vision.

 

Han skaffade en mikrofon, en dator, ett skypekonto och började kontakta entreprenörer och prata med dem. Detta var fyra år sedan och John har hållit på med detta varje dag sedan dess.

John kommer från Maine i USA, som ligger norr om Boston. Han började på ett universitet med ett stipendium från armen. Efter det spenderade han fyra år som aktiv soldat och fyra år i reserven.

Efter armen tänkte han, låt oss prova juridik. Han började läsa juridik men gilla det inte, det kände han redan första dagen, och slutade efter en termin. Då provade han företagsekonomi för där tjänar man pengar tänkte John. Men han gillade inte att sitta i ett bås i ett kontorslandskap. Då provade han att jobba som fastighetsmäklare. -Det verkar kul att åka runt och sälja hus, tänkte John. Det gick bra och det gick mindre bra, men totalt sett var det inget för John.

 

John Lee Dumas sade upp sig som fastighetsmäklare och började podcasta på heltid när han var 32 år 2012. Då kände han att detta gav honom energi, att det var hans grej. Han märket att hans gäster inte var mer speciella än alla andra. De är bra och gör bra saker men de har inte någon speciell podcastgen som inte jag har. Så varför inte ge det en chans och vara beredd på att det inte kommer att vara så bra i början. Men jag kommer bli bättre under tidens gång.

Diciplin, fokusering och uthållighet tog honom dit han är idag

John Lee Dumas anser sig inte vara en överdrivet smart eller intelligent, någonstans i mitten, tycker han själv. Men han har en förmåga att vara disciplinerad och fokuserad. Det kan handla om en sport, ett projekt eller en karriär.

Vad höll dig tillbaka/hindrade dig från att börja podcasta?

Rädsla, jag hade inte kunskaperna eller färdigheterna, säger John. Han kallar det för imposures syndrome, en röst i huvudet som säger, vem tror du att du är?

Vad vad det som gjorde att det fungerade till slut?

Engagemang och hängivenhet, engagemang att göra något varje dag som tar min verksamhet framåt. För att lyckas skall du hitta någon förebild, någon som du skulle vilja blii som. Vänd dig till den personen och fråga om de kan var mentor för dig, hjälpa dig.

Kanske en sådan person säger nej, men den kanske också ger tips på någon annan som skulle kunna vara mentor. John Lee Dumas hittade en framgångsrik podcastare som hjälpte honom.

Det viktigaste med att bygga en publik är att du måste engagera dig i var och en. När någon av Johns lyssnare och kunder hör av sig till honom får de alltid ett svar, för att visa att han bryr sig om dem. När följarna känner att John bryr sig blir de mer benägna att följa honom på flera kanaler och kanske konvertera till kunder.

Hur hinner du med ett avsnitt varje dag?

Du måste ha rutiner, system och automatisering. Du måste fråga dig själv hur du skall strukturera din tid. John har specifika dagar varje månad när han inte gör något annat än intervjuer. Men det tar tid, det kommer inte över en natt, du måste vara hängiven och fokuserad. Du måste förbättra dig varje dag, prova nya varianter och testa små förändringar. Efter lång tid kommer dessa små förändringar att växa till stora.

När inte framgången kommer, hur orkar du fortsätta?

Det handlar om att ha kontakt med sina lyssnare. Det finns någon som uppskattar och blir inspirerad av de du gör. Det var därför du började med detta. Det är dina lyssnare som ger dig energin att fortsätta helt enkelt. Feed on the feedback.

Vad händer just nu?

John kommer att fortsätta med det som fungerar, och analysera hur de kan expandera dessa saker. Samtidigt får de aktiviteter som inte fungerar så bra försvinna.
The Freedom Journal är Johns "passion project" som hjälper människor att sätta upp mål och nå dem på 100 dagar. Den vänder sig till alla som har ett behov av att formulera och uppnå sina mål på en bestämd tid.

Hur skulle du definiera framgång?

Den definitionen skulle se olika ut för varje enskid person. För John är framgång att vakna upp varje morgon och se sin kalender full med aktiviteter som han själv har satt dit. Vi måste var och en själva definiera vad vi menar med framgång, och sedan jobba mot det.

Hur gör man för att växa?

John fokuserar huvudsakligen inte på att växa. De har specifika mål med att skapa sin livsstil och livskvalité. De jobbar för att deras team är virtuellt, och kan fungera självständigt. Det gäller att hålla saker så enkelt som möjligt. De omsätter idag 4-5 miljoner dollar per år, och de vill inte nå 10-12 miljoner dollar om det sker till priset av det liv vi lever idag.

Om det uppstår en möjlighet att tjäna mer pengar på ett sätt som inte påverkar det sätt vi lever på idag, då kan det vara intressant.

Är podcasting något som fler borde göra?

Ja, om det är någon som har ett budskap, en röst att dela med sig av, och vill få ut den till många, då är podcasting ett jättebra sätt. Det har varit ett fenomenalt sätt för John att nå ut. Men det viktigaste är inte vad som fungerar för andra, utan istället hitta det som fungerar för dig och det som får mig att brinna.

Det finns redan så många där ute som gör saker de inte gillar, det finns ingen anledning för dig att bli en av dem, säger John avslutningsvis.

Det är vi (Magnus Johansson och Tomas Tränkner) som gör podcasten Entreprenörsdriv.

Här är samtliga poddar från Entreprenörsdriv:

Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.