Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Importera Kläder

Importera Kläder 28 nov 2008 11:38 #22568

Hello...
Jag heter Mia och har precis blivit medlem här. För ett tag sedan satte jag igång ett litet hobbyprojekt. En vän hade en hög ulltröjor över som han inte orkade göra något med och jag bad om lov att försöka sälja dem. Det har varit ett roligt projekt och jag har lärt mig att göra en hemsida och fått känna på hur man ska formulera sig när man vill sälja något på nätet. För min plan är att starta ett företag. Jag vill importera kläder från Nepal och jag vill ha både Internetbutik och så småningom en fysik butik. Så jag ägnar mig åt att försöka ta reda på så mycket som möjligt innan jag handlar. Om någon har erfarenhet av import eller annat relevant så skulle jag bli glad om ni ville dela med er! Det är inte lätt att tänka på allt som behövs själv. Jag har aldrig varit företagare förut, men vet att det är det rätta för mig.  :nicka

SV: Importera Kläder 28 nov 2008 16:23 #22575

välkommen i gänget. Att vara företagare är spännande ur flera aspekter, och för att inte famla i mörker är det bra att läsa lite företagsekonomi.  De jag hjälper inför start har ganska hög målsättning och ett bra grundkapital och har stukturerat hur man vill ha det och hur man vill att framtiden ska se ut. Än viktigare är det idag att man inte kastar sig ut utan att ha en grundtrygghet i någon form för samhället slutar att bry sig den dag du är företagare annat än skatter mm. tråkiga saker, så det gäller att räkna att det går ihop, i annat fall kan fortsätta med hobbyverksamheten tills man ser att det går ihop. Att ta hjälp härifrån för helheten är för mycket begärt men enstaka råd på vägen är både snabbt och bra här.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

SV: Importera Kläder 28 nov 2008 21:54 #22583

 • Jan-E O
 • Jan-E O's Avatar
 • OFFLINE
 • Mycket flitig postare
 • Inlägg: 338
 • Tack mottaget: 19
I like!
Jag har t'änkt på att sälja kläder och importera sedan länge! Men det finns så många som redan gör detta. Jag har kollat på att besöka butiker och sälja och komma hem till folk mm men det är tufft.Jag tror det behövs ett märke eller något annat. alla importera hit o dit. Kläder är bra marginaler men no-name på ett plagg är inte hett. Nepal är däremot en bra början

SV: Importera Kläder 29 nov 2008 06:18 #22586

Tack för era kommentarer och tips! Jag tycker ni båda har rätt. Det är viktigt att man har tänkt över sitt liv och är beredd på att klar sig på egen hand. Och när det gäller kläder så tror inte jag heller att man kan ha "vilka kläder som helst". Jag har redan en tanke kring en särskild inriktning som jag vill köra. Mycket mode bestäms i Paris och det jag tänker mig är ett alternativ till det. Ett alternativ som jag själv saknar i butikerna. Dessutom så inbillar jag mig att jag inte är så unik att jag är den ende som saknar något annat annat det som finns på KappAhl och H&M, utan att det finns de som kommer att vilja köpa det jag erbjuder. Man måste ju ha den tron i alla fall! Vi får väl se hur det går..... Ha det......

SV: Importera Kläder 29 nov 2008 08:10 #22592

Jag har lite idéer om det här med kläder.

Jag flyttade från Stockholm till Hälsingland för 1½ år sedan. Och det är en rejäl skillnad i utbudet i affärerna. Samtidigt förstår jag att det inte fungerar med hur brett sortiment som helst på små orter.

Men varför inte "gästspel" i butikerna?

Det borde kunna finnas intresse även från små lokala fristående butiker att få något nytt och fräscht lite oftare än egna förnyelser av kollektionen medger. Man kör en kampanj på 2-3 veckor med kläder från "Sherpaas Fashion Company" och sedan är det över.

Tidsbegränsningen borde kunna ge full uppmärksamhet från butiken att sälja dina kläder, kunderna uppfattar det som nytt, spännande och exklusivt eftersom det säljs i etablerade butiker, men ändå en begränsad tid, och butiken får in kunder i sin butik, där det alltid händer något.

Sedan kan jag tipsa om att det är svårt att hitta stora storlekar på "landet".

SV: Importera Kläder 30 nov 2008 11:40 #22631

Jag vill minnas en tråd av någon som startar/startat klädbutik och frågade efter marknadsföringstips. Jag vet inte om det var denna, men jag snubblade över en länk som passar bra in på temat:

[url=http://"http://www.hui.se/LitiumDokument20/GetDocument.asp?archive=3&directory=88&document=1059"]Entreprenöriell marknadsföring - hur marknadsför sig små modebutiker i Stockholm[/url] (PDF)

SV: Importera Kläder 02 dec 2008 11:11 #22697

Det var en riktigt bra idé - att gästspela i en butik och därmed få uppmärksamhet för sin produkt. Det har jag aldrig tänkt på att man kan göra så. Tack för tipset att det behövs bra storlekar! Jag hoppas att det ska gå att ordna. Jag har beslutat mig för att åka iväg till Nepal och försöka göra en deal med en klädestillverkare och  se om det går att få till det så som man vill ha det. Det ska verkligen bli spännande - jag har aldrig gjort något liknande. Det är synd att man inte har obegränsat med pengar - vad mycket man kunde ha hittat på direkt. Fast det är klart - halva utmaningen ligger ju i att försöka lyckas när man måste hushålla med pengarna.  :)

Re: SV: Importera Kläder 05 sep 2011 03:03 #40936

 • Jan-E O
 • Jan-E O's Avatar
 • OFFLINE
 • Mycket flitig postare
 • Inlägg: 338
 • Tack mottaget: 19
Hej

Hur gick det med din idé? Blev det något av den?

Re: SV: Importera Kläder 08 feb 2012 05:20 #42683

Hej! Hur har det gått med din ide? Hoppas det går bra! Jag bor i Nepal och arbetar med ett välkämt klädföretag där. Kör du fortfarande din ide vore det intressant att prata mer med dig och kanske skulle vi kunna ha någon slags samarbete? Mvh/ Jenny
Moderatorer: Patrik Nilsson

Välj kommun från listan