Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: jobbdator.se - råd om datorer för företagare

jobbdator.se - råd om datorer för företagare 06 jan 2009 12:02 #23379

Jobbdator.se är en webbplats som handlar om just det - din jobbdator. Inte din hemdator eller din speldator, utan den dator du använder i jobbet. Den är riktad till dig som driver ett mindre företag och har behov av en (eller flera) fungerande datorer - men du har ingen annan IT-avdelning än dig själv.

Detta innebär att fokus kommer att vara på fungerande lösningar - som ibland kostar pengar och ibland är gratis. Min tanke är att det är viktigare för dig att din dator fungerar utan krångel när du behöver den än att spara några kronor på ett gratisprogram som du har svårt att få igång. Det innebär inte att jag inte kommer att ta upp även det som är gratis - det finns många bra gratislösningar - men det viktiga är att det ska vara enkelt och fungerande.
Tipsen kommer till stor del att vara Windows-inriktade eftersom det är den miljö jag använder i jobbet. Vissa tips är av mer allmän karaktär och är plattformsoberoende. Jag kör dock även Mac så det kan ju hända att det slinker med något för denna plattform. Linux lämnar jag utanför, inte för att det är ointressant eller dåligt utan för att det oftast körs av väldigt datorvana personer som inte har behov av de råd jag kan ge här. På sikt kanske även Linux eftersom det sprider sig mer och mer.

Jag som driver denna webbplats heter Carl Julin. Jag har varit egenföretagare sedan 1994 blandat med anställningar. Professionellt så är jag konsult i IT-branschen. Jag har jobbat med PC sedan 1982, dels med att utveckla lösningar men framför allt så har en PC varit mitt arbetsverktyg hela denna tid. Och under i stort sett hela tiden så har jag fått hantera eventuella problem själv.

Så - här kommer du att läsa om program som gör livet lättare, om säkerhet, om hur du hanterar en egen webb och tips på webbplatser och andra bloggar som kan ge dig ytterligare hjälp.

Välkommen!  http://jobbdator.se
Carl J
jobbdator.se

SV: jobbdator.se - råd om datorer för företagare 06 jan 2009 17:28 #23387

enkelt och fungerande + windows rimmar illa i mina öron! ;)
Jobbar på att förverkliga drömmar.
Moderatorer: Patrik Nilsson

Välj kommun från listan