Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Probars - En nyskapande tjänstemarknad

Probars - En nyskapande tjänstemarknad 09 apr 2013 20:31 #46598

God kväll!

Det är med spänning som vi öppnar upp portarna till en ny slags tjänstemarknad på webben. Probars är en webbtjänst för att erbjuda och söka fram ett brett register av tjänster. Konceptet är nyskapande och vi ska berätta varför, det hänger nämligen på detaljerna.

Då Företagande.se är en sådan utmärkt mötesplats med många företagare så förklarar vi noga här hur vår tjänst fungerar. Vi hoppas att det ska bli en intressant läsning. (sammanfattning längre ner)

Det finns tre huvuddelar av hela tjänsten: tjänsteprofilerna, sökfunktionen och projektfunktionen.


TJÄNSTEPROFILERNA

Tjänsteföretagare kan registrera en profil på Probars för att presentera sin verksamhet till fullo. Dessa profiler är som kompakta webbsidor med tanke på all information de kan innehålla. Profilerna är uppbyggda av horisontella ribbor eller bars på engelska (därav namnet Probars), och det kan som mest finnas fem stycken ribbor.

Den allra första delen rymmer en kortfattad företagspresentation och en passande profilbild (t.ex. er logotyp). Namnet på denna flik bestämmer ni själva, precis som kortadressen till er profil.

Den andra ribban innehar namnet Meriter och fungerar som en integrerad arbetsportfölj för uppladdning av meriterande bilder och dokument. Det kan t.ex. vara bilder på avklarade projekt, byggen och annat referensmaterial. Dokumenten kan t.ex. vara olika certifikat, intyg, rekommendationer och sådant som gör just er profil/verksamhet intressant.

Dokument behöver inte laddas upp utan det räcker med en enklare textpost för att lista referenser. Både dokument och bilder filtreras och sorteras med hjälp av taggar.

Den tredje delen av profilen är den som är valfri att använda och kan döljas om ni så vill. Det är nämligen en flik kallad Resumé som kan användas till ett lite mer allmänt CV vilket till stor del passar verksamheter med endast en verksam person. Lista era certifikat, utbildningar, erfarenheter och visioner för att ytterligare stärka er legitimitet.

Fjärde profildelen heter "Tjänster" och är till för att lista de tjänster ni erbjuder. Det är även här ni väljer era tjänstekategorier vilket kan vara upp till 9 av cirka 100 st. (vi uppdaterar dessa efter behov)

Att lägga till tjänster är enkelt, de är uppbyggda av en rubrik, beskrivning och prisspecifikation där kr, kr/h och Offert är valbara. (Om era priser kanske enbart är exkl. moms så kan ni nämna detta i slutet av presentationen.)

Den sista fliken är en praktisk kontaktsida. Här har du plats att skriva in dina kontaktuppgifter, länka till er webbsida och sociala nätverk, visa er verksamhetsyta och även nyttja ett inbyggt kontaktformulär.

Kartan med den valfria verksamhetscirkeln är en bra funktion. Ni som arbetar lokalt kan nämligen allmänt specificera var ni är villiga att jobba. Om ni erbjuder tjänster oavsett avstånd så är det bara att ändra detta i inställningarna med ett klick.

Kontaktformuläret är fullfjädrat och är redo att användas av era besökare. Den e-post som ni fyller i för kontaktfliken är den som agerar mottagare för formulärmejlen.
-

(+) Er profil kan nås via en valfri och lämplig kortadress. (probars.me/ertforetag)

(+) Profilerna är även sökmotoroptimerade och blir synliga i resultaten.

(+) Du kan välja ett antal olika bakgrundsbilder för att personalisera din profil. Det finns bland annat linjerat papper för redovisningsbyrån och parkettgolv för snickarmästaren samt andra subtila men fina mönster.
SÖKFUNKTIONEN

Hur blir då tjänsteprofilerna sökbara? Vi har valt det mest hederliga sättet som finns för exponering, nämligen en karta. Vi gillar kartan, den är ärlig, tydlig, och funktionell. Man ser direkt om en aktör är på bekvämt avstånd och alla har sin egen koordinat.

Man kan söka via fritext och kategorier för att sedan navigera runt. Företag som erbjuder tjänster oberoende av plats har en egen indexering på kartan. Det är bara att zooma ut tillräckligt så får man fram fler resultat.

Men det bästa av allt är att det ger en rättvis exponering. Här döljs inga tjänstetalanger i en lång resultatlista med flertalet sidor. Alla syns där de behöver synas och valet av leverantör ska ske sett till hur välpresenterad och legitim verksamheten är vilket profilen ska utstråla.

Sponsrade resultat och dylikt har aldrig kommit på fråga under utvecklingen av Probars. Vi värdesätter en hederlig tjänstemarknad och tycker även att opersonliga mellanhänder är onödigt. Här är det förnuft, förtroende och direktkontakt mellan kunder och leverantörer som gäller.

(+) Det går att spara en direktlänk till sökningen.PROJEKTFUNKTIONEN

Vem som helst kan posta ett projekt som relaterar till tjänster, allt från privatpersoner som vill renovera huset till storföretag som söker nya leverantörer och expertiser. Projekten rymmer en utförlig beskrivning av jobbet, budgetspecifikation, projektplats, start- och slutdatum samt ett praktiskt kontaktformulär.

Besökare kan visa alla projekt, men kontaktuppgifterna ingår för de med en publicerad profil.


BETALNING OCH PRIS

Sidan är annonsfri och det som är avgiftsbelagt är när ni vill göra er profil synlig på webbplatsen. Synligheten regleras av en månatlig prenumeration som förnyas per automatik, utan bindningstid. Den automatiska förnyelsen är kopplad till publiceringen av er profil. Om ni avpublicerar profilen så stängs denna förnyelse av. Debitering sker vid varje påbörjad månadsperiod.

Vårt blyga premiärpris för en månads publicering är 49 kronor inkl. moms. En betald profil är en synlig profil och vice versa, ni kan därför välja att synas de perioder ni söker uppdrag.

Tjänsten har stöd för betalkort anslutna till VISA och MasterCard.


KORT SAGT

Probars är lite som att samla in tjänsteverksamheters webbsidor och placera samt indexera dessa på en karta med likvärdig exponering. Det är lätt att kontakta anslutna aktörer, posta projektförfrågningar och finna bäste leverantör för jobbet. Vare sig det gäller snickeri, bokföring, frilansjobb eller konsulttjänster så vill vi samla alla kunniga och skapa en tjänstemarknad värd namnet.

Vi riktar oss till stora och små tjänstebolag men även kreativa extraknäckare och hobbyverksamheter.


Jag, Adam, innehavare av Maisonette AB, eftersökte själv denna typ av tjänst när jag sålde logotyper på nätet för drygt ett år sedan. Jag kunde inte riktigt sätta fingret på vad det var som saknades mer än att det var dyrt, jobbigt och svårt att synas - en evig kamp och konkurrens. Att skaffa en webbsida är som bekant ingen självklarhet heller. Probars är ett försök till att skapa en hörna på webben för att hitta och erbjuda tjänster.

Såhär på startsträckan så är det såklart ingen välbesökt sajt, den lanserades igår och har en lång väg att gå sett till trafik. Legitima profiler med duktiga människor och seriösa projekt är vad som behövs på webbplatsen utöver lite kreativ marknadsföring.

Probars är i nuläget min enmansshow och jag svarar självklart på alla era frågor om tjänsten!


Länkar:

Probars

Exempel på profil

Villkor

Maisonette AB

Pressmeddelande

Jag hoppas att ni, liksom jag, ser potentialen i Probars.

Lycka till med ert företagande!

Hälsningar,
Adam Smith
Maisonette AB
Hälsningar,

Adam
Maisonette AB

Välkommen in till Probars för att publicera din tjänsteprofil eller lägga upp ett projekt. Vi förnyar tjänstemarknaden på nätet. www.probars.me

Re: Probars - En nyskapande tjänstemarknad 09 apr 2013 22:13 #46602

Hej,

Intressant idé =)
Lycka till.

Sparar er sida under sajten mylist.se
Min egen webbtjänst för favoriter online. ;-)

Mvh
Kenneth
Fastighetsservice | ett namn. . . ett nummer.

Re: Probars - En nyskapande tjänstemarknad 09 apr 2013 22:54 #46606

Hej!

Gillar den nytänkande ideen.

Rakt av har ni uppfunnit hjulet på nytt, men å andra sidan har inte uppfunnit trähjulet, utan ni har uppfunnit gummihjulet.

Finns ju många liknande tjänster, och slår man ihop hitta,eniro, hemsida, alla bolag, länklistor, och andra databaser över företag så får man er sida.

Bra jobbat och schysst layout.

Är nog inte helt omöjligt att man slänger upp företaget där inom kort.

Lycka till i all framtid!
Med vänlig hälsning

Mikael
Ladoo Webbyrå

En liten men effektiv webbyrå som erbjuder webutveckling och design till privatpersoner, företag och organisationer.
Ladoo Webbyrå

Re: Probars - En nyskapande tjänstemarknad 09 apr 2013 23:17 #46607

Alldeles riktigt Mikael. Det finns en uppsjö av sajter med samma inriktning och målgrupp, men jag är säker på att vi ändå lyckats skapa en speciell plattform.

Framförallt så är det fokuseringen på nytta som står i centrum. Satt en del sömnlösa nätter och gjorde research för att hitta någonting som jag som eventuell tjänsteföretagare skulle känna mig okej med. Men icke. "Betala mest, syns mest." "Lägg tusenlappar i denna pott", telefonförsäljare hit och dit. Det finns många bra webbtjänster men det blir tyvärr ofta dyrt.

Vi slog ihop konceptet med portfolio-sajter som är populära utomlands, med en lokalt präglad indexering. Ibland är enkelt bra.

Jag skapade något jag själv ville se, en schysst plattform. Vi får se hur det går.

Du är varmt välkommen, tack för inlägget!
Hälsningar,

Adam
Maisonette AB

Välkommen in till Probars för att publicera din tjänsteprofil eller lägga upp ett projekt. Vi förnyar tjänstemarknaden på nätet. www.probars.me

Re: Probars - En nyskapande tjänstemarknad 10 apr 2013 09:44 #46623

Din hjälp wrote:
Hej,

Intressant idé =)
Lycka till.

Sparar er sida under sajten mylist.se
Min egen webbtjänst för favoriter online. ;-)

Mvh
Kenneth
Hej, ser att du verkar ha ett tjänsteföretag inom fastighetsbranschen. Ser du några av våra kategorier som skulle kunna passa din verksamhet?

Trevlig bokmärkessida!
Hälsningar,

Adam
Maisonette AB

Välkommen in till Probars för att publicera din tjänsteprofil eller lägga upp ett projekt. Vi förnyar tjänstemarknaden på nätet. www.probars.me

Re: Probars - En nyskapande tjänstemarknad 10 apr 2013 13:30 #46644

Hej,

Tack =)
Använder tjänsten själv väldigt mycket då jag mer eller mindre
"hoppar" mellan datorerna.
Dock så är tjänsten under beta-version. Några funktioner som saknas och som skulle behöva uppdateras:-

Jo, absolut. Det skulle nog fungera att skapa konto hos er.
Hur många företag är knutna till portalen idag?
Eller syns de registrerade direkt på kartan?

Med vänlig hälsning
Fastighetsservice | ett namn. . . ett nummer.

Re: Probars - En nyskapande tjänstemarknad 10 apr 2013 13:42 #46646

Din hjälp wrote:
Hej,
Jo, absolut. Det skulle nog fungera att skapa konto hos er.
Hur många företag är knutna till portalen idag?
Eller syns de registrerade direkt på kartan?

Med vänlig hälsning
Om man vill testa tjänsten så registrerar man sig för en profil, men den syns bara för andra besökare om du publicerar den, vilket då innebär en avgift. Man kan alltså ändra allting i profilen men man bestämmer själv när den ska placeras på kartan.

Det är lite tomt just nu, så inga är anslutna i nuläget. Vi borde egentligen få till en samarbetskampanj med någon för att få in mer referensprofiler, ska fila på det...

När det gäller sådana här webbtjänster så är det alltid kärvt i början då de bygger på trafikflöde, men vi jobbar på med spridningen.

Det som behövs nu är folk med kunskap som presenterar sin verksamhet och sina tjänster utförligt och tydligt.
Hälsningar,

Adam
Maisonette AB

Välkommen in till Probars för att publicera din tjänsteprofil eller lägga upp ett projekt. Vi förnyar tjänstemarknaden på nätet. www.probars.me

Re: Probars - En nyskapande tjänstemarknad 10 apr 2013 14:05 #46651

Jag kan nog se samarbete i framtiden då vi kommer ha mycket kontakt med folk som vill synas och marknadsföras på nätet och en extra länk med info till deras sidor är ju alltid bra för seo också.

När vi kommit igång lite mer så ser jag gärna ett samarbete!
Med vänlig hälsning

Mikael
Ladoo Webbyrå

En liten men effektiv webbyrå som erbjuder webutveckling och design till privatpersoner, företag och organisationer.
Ladoo Webbyrå

Re: Probars - En nyskapande tjänstemarknad 10 apr 2013 14:10 #46652

ladoo wrote:
Jag kan nog se samarbete i framtiden då vi kommer ha mycket kontakt med folk som vill synas och marknadsföras på nätet och en extra länk med info till deras sidor är ju alltid bra för seo också.

När vi kommit igång lite mer så ser jag gärna ett samarbete!
Absolut, de bästa effekterna är synergieffekterna!
Hälsningar,

Adam
Maisonette AB

Välkommen in till Probars för att publicera din tjänsteprofil eller lägga upp ett projekt. Vi förnyar tjänstemarknaden på nätet. www.probars.me

Re: Probars - En nyskapande tjänstemarknad 10 apr 2013 14:28 #46653

Om ni vill se hur ett resultat ser ut på kartan så kan ni navigera till Gotska Sandön och uppdatera kartbilden, där har vi nämligen placerat vår testprofil.

På "Tjänstestranden"... :-D
Hälsningar,

Adam
Maisonette AB

Välkommen in till Probars för att publicera din tjänsteprofil eller lägga upp ett projekt. Vi förnyar tjänstemarknaden på nätet. www.probars.me

Re: Probars - En nyskapande tjänstemarknad 12 apr 2013 04:06 #46693

Om det går knackigt till en början rekommenderar jag verkligen att låta några företag med mätverktyg (Google Analytics eller liknande) aktiverat få nån eller några månader gratis och som sen i utbyte får stå med som referenskunder med ett citat/utlåtande!

Lycka till, ser bra ut!

Re: Probars - En nyskapande tjänstemarknad 12 apr 2013 04:31 #46694

Ja, knackigt är att beskriva det milt, om än några dagar efter release. Men jag har lite planer för att få in aktivitet på sidan. Det skulle då innefatta gratis publicering för folk fram till ett visst datum.

Kruxet är att locka både legitima verksamheter och sedan folk som aktivt letar efter tjänster, postar seriösa projekt o.s.v. så att sajten kommer till liv.

Vi får se hur jag styr upp det under kommande veckor, bör försöka få till ett samarbete med en passande aktör.

Tack för din input!
Hälsningar,

Adam
Maisonette AB

Välkommen in till Probars för att publicera din tjänsteprofil eller lägga upp ett projekt. Vi förnyar tjänstemarknaden på nätet. www.probars.me

Re: Probars - En nyskapande tjänstemarknad 13 apr 2013 09:52 #46711

Spontant tycker jag att din tjänst känns riktigt intressant! Enkel och tradionell marknadsföring av företag i kombination med en nytänkande och modern webbplats. Utmaningen ligger nu enbart i att få registrerade användare och därefter trafik precis som du själv påpekar.

Det kanske är svårt att få företagare att betala för tjänsten innan den har fått genomslag. Personligen hade jag nog satsat på att erbjuda en viss period gratis för nyregistrerade användare/kunder.

Lycka till!

Re: Probars - En nyskapande tjänstemarknad 16 apr 2013 09:45 #46734

AndreasR wrote:
Spontant tycker jag att din tjänst känns riktigt intressant! Enkel och tradionell marknadsföring av företag i kombination med en nytänkande och modern webbplats. Utmaningen ligger nu enbart i att få registrerade användare och därefter trafik precis som du själv påpekar.

Det kanske är svårt att få företagare att betala för tjänsten innan den har fått genomslag. Personligen hade jag nog satsat på att erbjuda en viss period gratis för nyregistrerade användare/kunder.

Lycka till!
Hej Andreas! Du har absolut rätt med den strategi som du nämner och vi undersöker hur detta ska genomföras. Kul att du gillar idén!

Är du möjligen själv påväg att starta ett tjänsteföretag?
Hälsningar,

Adam
Maisonette AB

Välkommen in till Probars för att publicera din tjänsteprofil eller lägga upp ett projekt. Vi förnyar tjänstemarknaden på nätet. www.probars.me

Re: Probars - En nyskapande tjänstemarknad 16 apr 2013 19:31 #46740

Som många andra tycker jag tjänsten ser intressant ut, och jag tror också att en inledande gratis testperiod skulle göra mycket för att få företag att registrera sig.

Som sagt, det ser intressant ut, så jag hoppas du får fart på sidan!
Företagsidéer - Blogg om affärsideer, kreativitet och självförverkligande.
Högkänslig - Blogg om att vara högkänslig (HSP)

Re: Probars - En nyskapande tjänstemarknad 19 apr 2013 12:37 #46781

Upprepar det fler sagt här tidigare...
Ser absolut spännande ut, MEN jag är också inne på att man vill ha en gratis testperiod för att se om det är lönt att haka på. Men idén är inte dum alls!!

Hälsn. Mange
Hemsida: www.trafa.n.nu

Re: Probars - En nyskapande tjänstemarknad 19 apr 2013 16:44 #46784

Hej på er,

Vi har planerat in officiella samarbeten med olika föreningar och dyl. för att kunna erbjuda deras företagsmedlemmar generöst fria medlemskap. Vi behöver nämligen en intressant databas vilket man får genom att kunnigt folk registrerar sig, som er.

Dock gick inte det så bra och vi ska istället snart erbjuda samtliga forummedlemmar här, och företagsvännerna till er, fria medlemskap fram till hösten nån gång. Vi behöver dock fixa en bugg som kom upp. Så jag dröjer lite med detta, väldigt spontana, erbjudandet.

Jag längtar efter att lägga in en massa proffs på kartan med intressanta profiler, där ni forummedlemmar är först på tur!

Jag håller er uppdaterade om när vi är redo att göra detta.
Hälsningar,

Adam
Maisonette AB

Välkommen in till Probars för att publicera din tjänsteprofil eller lägga upp ett projekt. Vi förnyar tjänstemarknaden på nätet. www.probars.me

Re: Probars - En nyskapande tjänstemarknad 29 apr 2013 18:55 #46914

Hejsan,

Vi har löst de tyngre buggarna som fanns och ser fram emot er närvaro på sajten. Tveka inte att registrera en profil och få den publicerad under en längre tid framöver. Om ni erbjuder tjänster och är bra på det ni gör så kommer det bli en bagatell att skapa en intressant profil.

Vi behöver nämligen, precis som ni påpekat, aktivitet på webbplatsen och detta får man lättast genom att folk med tjänstekompetens ansluter sig!

Här förklarar jag lite mer kring detta spontana erbjudande och hur ni ska göra för att få en gratisperiod.

Ett välrenommerat partyband från Sthlm och Ladoo Webbyrå har redan anslutit sig. Vem blir nummer tre att gå med?

Väl mött!
Hälsningar,

Adam
Maisonette AB

Välkommen in till Probars för att publicera din tjänsteprofil eller lägga upp ett projekt. Vi förnyar tjänstemarknaden på nätet. www.probars.me
Moderatorer: Patrik Nilsson

Välj kommun från listan