Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Varför är det viktigt att vin är ekologiskt?

Varför är det viktigt att vin är ekologiskt? 06 sep 2013 13:11 #47738

Hej,

jag tänkte kort presentera företaget jag arbetar för: Delinat. Delinat är en schweizisk vinförsäljare som grundades 1980. Vi har precis startat upp för försäljning till privatpersoner i Sverige!

Symbolen för Delinat är en snäcka: vinsnäckan, som på konventionella vinodlingar besprutas och dödas. Många ser nog inte på just vin som något miljöfarligt, men faktum är att farliga gifter används som växtskydd och bekämpningsmedel som inte bara förstör marken utan även skadar den biologiska mångfald och ekosystemen i sin omgivning. Delinat ser vinsnäckan som en del i den biologiska mångfalden.

Den ekologiska vinodlingen är ett alternativ till detta, och detta är Delinats idé. Tanken är att man ska kunna visa att det går att dricka bra vin utan att kompromissa med naturfrågor. Därför följer alla viner i vårt sortiment väldigt stränga (och långa) riktlinjer, de är långt strängare än nuvarande lagstiftning.

Delinat gör också kunderna uppmärksamma på om vinerna är veganska eller inte: de flesta viner innehåller faktiskt gelatin och är därför inte veganska.

Besök gärna vår hemsida www.delinat.se!

Ha en fin dag
Olle
Senast redigerad: 06 sep 2013 13:12 av Olle.
Moderatorer: Patrik Nilsson

Välj kommun från listan