Ny hemsida för annonsering

3
Det ursprungliga inlägget raderades av personen men handlade om en kopia av Blocket. Vi låter tråden vara kvar då flera intressanta svar postades efter det. /admin
338
25
Det finns en del sådan sajter. Är det inte svårt att få den att komma igång? Har ni något ess i rockärmen som gör att ni kommer att lyckas? ;) Byggt den själva eller färdigt script/cms? Är nyfiken då jag själv tänkt i banorna att starta något liknande men lagt idén på hyllan :)
367
46
BLOCKET Omsättning: 848 miljoner Resultat: 187 miljoner Tillgångar: 665 miljoner Tänk tanken att få igång en liten liknande rörelse kanske med bara 5-10 % av Blockets omsättning. Folkfinansiering på c:a 100 000 kr och c:a ett års arbete är vad som behövs innan de stora slantarna rullar in. Preliminära kunder hittar vi lätt dels bland folk som är missbelåtna med Blocket och Tradera och dels genom att ta halva priset mot blocket. ( I varje givet ögonblick är alltid c:a 10 % av en kundmassa missnöjda men något hos sin leverantör. Det är dessa kundämnen som i dessa ögonblick gärna lyssnar på och provar en konkurrent). Oss kanske?
Redaktuellt
367
46
Hej! Är det här något som finns? Hur många hits kan jsg räkna med? eller startar det nu och skall ev. prospects bli aktiva annonsera och bygga upp sajten vartefter? M;VH
Redaktuellt
338
25
Blir intresserad igen av detta efter ditt inlägg Imre. Kan inte låta bli att tänka på blocket kopian i Ryssland https://www.avito.ru/ - värderas till 10 miljarder eller däromkring. Ett par svenskar som startade den. Och visst finns det en marknad även i sverige om man gör något bättre. Blocket är ju en riktig skitsajt om man kolla på tekniken och hur man söker- När Eniro var stora var de självklara, få trodde på Hitta.se - nu vet jag ingen som ens nämner eniro längre. Hitta.se är självklar. Kanske kan vi göra en crowdfinansiering på kickstarter eller via företagande.se :naughty:
367
46
Jan-E O Tanken ÄR intressant. det finns ALLTID plats för ett alternativ. Jag har Moment/Plan för arbetsgång. Utkast till affärsplan, Relativt klar åtgärdsplan Skiss/logo/design/namnförslag samt några 50 tals blad med original textmaterial typ "om oss". "Så går det till" "Betal-info" "köp/säljinformationen" och allt sådant "juridiskt" och "servicetexter" . Läge att hitta samarbetspartners gärna en Webbdesigner, en systemutvecklare, och en ekonomiadministratör. + någon som " kan" crowdfunding Alternativt en medfinansiär. skall vi annonsera efter sådana personer här på sajten? ...sky is the limit...
Redaktuellt
3
Jag trodde att man var här för att stötta företagare. Tydligen är vissa här enbart för att sno andras idéer, Imre Randin och Jan-E-O. Bra forum det här.....
1009
206
Roligt om ni drar igång något tillsammans här på siten. En fråga. Hur gör man för att nå den kritiska massan i ett sånt här projekt? Man behöver ju ett antal personer som tittar på sidan och ett antal som vill sälja något. Innan man har det antalet så är det lite meningslöst att titta på sidan, om det finns typ 10 annonser. Är det priset (gratis i början?) som ska locka? Eller ska man kanske göra som dejtingsiter och antyda att det finns massor av medlemmar, när det egentligen finns få?
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
1009
206
Mja, ABAB. Jag skulle inte gå så lång att påstå att varken Imre eller Jan-E O är här för att sno idéer, de har länge hjälpt och svarat på frågor här på forumet. Sedan verkar det som att de båda varit inne på detta spår sedan tidigare, speciellt Imre som tycks ha jobbat fram en del till en start. Men klart det kan tyckas som att man inte vågar ställa frågor här med risk att någon snor idéen. Man ska nog inte uatn att tänka sig för ge ut detaljer som kan vara avgörande för ens idé, men om jag minns ditt ursprungliga inlägg fanns inte direkt något att sno, utan det var mer almänt om något liknande Blocket. Sedan finns det massor av konkurrenter och en till gör nog varken till eller från. Det beror mer på vad som ligger bakom projektet om man lyckas eller ej.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
367
46
ABAB. Sovjetunionen har fallit. Planekonomi finns inte längre. Skråväsendet är också avskaffat. Envar som känner sig kunna förbättra en affärsidé har numera rätt att göra det. ICA säljer samma mat från samma leverantörer som Konsum. Den som är trevligast mot kunderna vinner. De fria marknadskrafterna du vet..
Redaktuellt
3
Så länge ni inte kopierar vår idé och design önskar jag er lycka till.
367
46
Under uppbyggnadsfasen- som kan ta ett år innan det bär- så måste man naturligtvis redovisa fullt öppet hur många kundämnen som annonsören kan nå. (där kan en slags professionellt genomförd ”crowdfunding” kanske användas) d.v.s. folkfinansiering -för att få in fler "medlemmar" köpare/säljare/ägare på ett både kul och spånnande sätt ...sky only is the limit....
Redaktuellt
338
25
Trist reaktion av honom trots att enitos.se ju redan var en kopia och snodd idé från Blocket :mrgreen: Låter som du tänkt till på detta Imre. Som jag ser det behövs en projektledare som kan och vill hålla i det tills det är klart. Vet inte vad det skulle innebära i kodar-tid men där springer alltid tiden iväg. Kanske finns färdiga script/cms man kan använda.
367
46
-Håller med ! - det behövs några ”sammansvurna” varav projektledare är en viktig aktör. Det behövs sannolikt också en ”IT-arkitekt” typ erfaren lösningsarkitekt plus kodare för att säkerställa skalbarhet o.s.v.
Redaktuellt

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.