Gathered - Appen som ska fylla hålet på marknaden

1
Hej,

Tänkte sprida budskapet om appen Gathered som jag och en kamrat tänkt lansera framåt hösten. Efter att studierna för min del tog slut för drygt ett år sedan, kom jag till insikt att möten med nya människor sällan sker när man väl tågar in i arbetslivet. Givetvis beror det på bransch, men jag som högskoleingenjör inom datateknik befinner mig i ett område där könsfördelningen är skev, många sitter hemma själva på fritiden (ensamvargen) eller har partners och barn. Därav är det svårt att samordna en fika/öl eller vad det nu kan vara, utanför arbetstid.

Jag är personligen en väldigt social individ. Har inte svårt att träffa nya människor. Trots det är det svårt att hitta människor i min omgivning med liknande intressen. Jag har prövat det utbudet av webbplatser och appar som finns på marknaden. Tinder, Badoo, Happy pancake, Elitsinglar… You name it. Slutsatsen som drogs -> Yta kommer först och möten sker näst intill aldrig. Många ser dessa sociala verktyg som ett sätt att få bekräftelse.

Därför vill vi försöka ändra mentaliteten hos användare av dessa appar och sajter. Istället för yta som primärt fokusområde, vill vi sätta aktiviteter i fokus. Ett scenario:

Johan springer mycket. Dock springer han alltid själv och skulle vilja ha någon med sig på måndagar. Då har Johan möjlighet att i Gathered skapa en aktivitet; Jag vill ha någon att springa löprunda x med, måndag klockan 19. Andra i Johans omgivning har då möjlighet att se denna aktivitet i ett flöde bland andra aktiviteter. De kan chatta och ansöka om att få följa med Johan, som därefter tar beslut om detta är rätt person. Då blir första intrycket aktiviteten och inte personen.

Vi tror att detta kommer fungera, då vi ser behovet av en enkel väg att hitta människor med gemensamma intressen. Som tidigare nämnt är planen att lansera i höst. Fokus kommer ligga på någon/några städer för att centrera flödet av aktiviteter och därefter försöka sprida oss utåt. Är ni intresserade av att testa appen är det bara att skriva i flödet, höra av sig privat eller skriva upp sin mail på: gathered-app.com


[center]Har ni tankar och åsikter om idén får ni jättegärna framhäva dem. All respons är god respons!

[img size=100]http://i.imgur.com/reuhaoi.png[/img][/center]
[center]Skapare av: Gathered[/center]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.