Grafikexperten - automatiserad tryckeriverksamhet

2
Hej forumvänner!

Mitt namn är Rasmus Palazzi och är ganska etablerad i den europeiska start up-världen (med några bolag bakom mig).
Under de senaste två åren har jag dock tagit klivet till offentlighet och arbetar tillsammans med storbolag, utbildning, politik och EU gällande innovationsstyrning. Min utbildning är inom affärsutveckling och jag har under de senaste åren fortbildat mig inom AI och industriell automation.

En affärsgren som förvånande nog fortsatt är väldigt outvecklad, men där intresset vidare är högt är tryckeri-verksamheten. Det är logiskt med tanke på att det är en skyddad sfär, och att investeringar i maskiner är stora.
Dock verkar en medelstor svensk konferens fortsatt beställa trycksaker (de som deltager alltså) för ca. 1-2 miljoner sammanlagt.

Jag slog ihop mina affärsområdeskunskaper; kapade mellanled till stora tryckeriverksamheter utomlands, automatiserade hemsidor, mail, paketering/distribution och bokföring och nu har det resulterat i ett iprincip självgående tryckeri - www.grafikexperten.se
På det sätter har jag pressat kostnaderna med ungefär 30% mot det tryckeri som jag har analyserat mig fram till annars har de lägsta kostnadera.

Jag har inte lagt någon tid på latt förfina layout ännu men produktutbudet är redan stort. Ni får gärna testa att beställa från sidan, men jag skulle framförallt (eller också) vilja ha feedback gällande nuvarande prisläge (har marginaler kvar). NÄR byter man/ni till en ny leverantör och vad är en rimlig prisnivå för respektive produkt.

Har några andra företag också, men i denna diskussion håller vi oss till tryck och grafisk design 🙂

MVH
Rasmus

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.