Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig
  • Sida:
  • 1
  • 2

ÄMNE: Jessica Jäger Sångproduktion

SV: Jessica Jäger Sångproduktion 09 apr 2010 18:57 #32340

Hej,

tack. Tycker det är så svårt att veta hur jag ska göra med det där. Tycker själv att sidan börjar växa ur sin kostym/layout, och det är nog bland annat därför det känns lite svårnavigerat i menyerna.... Men vilken information ska jag egentligen ta bort?

Jag får så ofta mail från kunder som säger att de valde mig tack vare att jag har en hemsida som är så lätt att hitta på, som är fin/smakfull och som har så mycket information om just det de söker. Att jag redan från hemsidan framstår som så professionell att det känns tryggt att kontakta mig. (Detta har jag fått mail om från folk som bara halkat in på sidan också...) Så jag känner mig så kluven. Jag vet att det ÄR mycket information på sidan, och det finns mer matnyttigt att lägga upp... och uppenbarligen uppskattas den informationen, så hur ska jag göra det enklare?

Hur tänker du med bredare kategorier? Vad hade du velat se (eller slippa)? Kan det vara så att den känns jobbig för dig som kanske inte är intresserad av tjänsten (eller är du?) men lätt för någon som vet vad den är ute efter? I så fall är det också värt att beakta - hur ska jag behålla informationen som de redan intresserade vill åt, men samtidigt göra sidan enklare och mer inbjudande/säljande/lockande för dem som halkar in på ett bananskal!?

Jessica Jäger
Sångerska och kulturproducent
www.jessicajager.se

SV: Jessica Jäger Sångproduktion 25 apr 2010 20:22 #32652

Att ha ett huvudspår  som ger intäkter är bra och om man kan varva det med andra nya influenser blir livet som en dans. Jag tränar min son i trumpetspelning några minuter per dag sedan varvar min hustru med piano, fiol, gitarr dragspel flöjt och munspel och det trillar ner den ena melodin efter den andra på min snart 8-åring som brukar ha konsert varvat med trolleri och annat till förnöjelse.

Jag hoppas på mer musikalisk undervisning i skolorna och hoppas att du kan bistå  där med din kunskap.

Jag filmade en TV-kör som hade utbyte med Österrike en bit söder om Wien för ett antal år sedan. Oförglöligt.

Musik sitter kvar i själen långt efter framträdandet.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

SV: Jessica Jäger Sångproduktion 25 apr 2010 21:40 #32656

Jag gör ju både sånguppdrag och projektledar-/producentuppdrag. Jag vill att musiken är min huvudsakliga sysselsättning, medan det är den senare som ger pengar. Emellertid har jag fått många sånguppdrag tack vare hemsidan men få producentuppdrag. Bara 2 förfrågningar avseende producentuppdrag har kommit via hemsidan och i båda fallen har det varit "vi får se om det blir några pengar, i så fall får du betalt" - dvs. Jag har tackat nej. I övrigt är det återkommande kunder eller rekommendationer som gäller. Och nu har jag en ny storkund som nog kan bli återkommande på den fronten. Så frågan är om jag ska skala ner hemsidan till att bara omfatta musikuppdrag igen?! Då bör jag få bort en menynivå. Det kanske räcker att jag skriver om producent/projektledning i företagspresentationen och på förstasidan istället?

Jag pratar med en vän och kollega om att åka ut på förskolorna med sång och rytmik. Och i höst sätter vi återigen upp barnoperan som jag producerade i höstas. Denna gång med två föreställningar på Skansen.

Musik är läkande och absolut underbart för själen. I Helsingborg genomför de just nu ett försök med kultur (t.ex. körsång) på recept. Ska bli intressant att ta del av utfall sedan!
Jessica Jäger
Sångerska och kulturproducent
www.jessicajager.se

SV: Jessica Jäger Sångproduktion 01 jul 2011 18:35 #40431

Lina, tack för kritiken mot hemsidan! Den är nu helt ombyggd, och de två tjänsteinriktningarna har fått varsin hemsida eftersom den ena främst riktar sig till privatkunder medan den andra riktar sig till företag och föreningar.


Min ursprungliga hemsida: www.jessicajager.se pekar nu bara mot de två andra sidorna:

Sångtjänster
www.stockholmssolist.se/

Kulturproducent/-projektledartjänster
www.kulturproducent.eu/

Hoppas du upplever dessa sidor mer lättnavigerade än den tidigare.
Jessica Jäger
Sångerska och kulturproducent
www.jessicajager.se

Re: SV: Jessica Jäger Sångproduktion 11 jan 2012 18:03 #42334

Vad har hänt sedan sista inlägget som var för ett tag sedan?
Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Re: SV: Jessica Jäger Sångproduktion 18 jan 2012 18:59 #42427

Hej Lars!

Fint att du är så engagerad i min verksamhet återkommande här på Företagande.se. Ja, vad har hänt det senaste halvåret? D.v.s. sedan mitt senaste inlägg?

1. Sångtjänsterna sker löpande. Jag har valt att verkligen profilera mig som "professionell sångerska vid högtider". Det är där jag är som mest erfaren och har starkast rykte. Det innebär att jag fokuserar på dop, bröllop, begravningar, julspelningar och liknande. I advent gav jag bland annat två konserter på Skansen i Stockholm. Jag var också Lucia resp sjöng på julafton i S:t Olofs kyrka i Täby för tredje året i rad. För sommarsäsongen i år har jag redan ett gäng bröllopsbokningar och förfrågningar - de som tidigare kommit absolut tidigast i februari. Strålande framgångsbetyg. Jag ökade också antalet spelningar under 2011 mot 2010 med drygt 40% trots höjda priser.

Härnäst står jag på Allt om Bröllopsmässan i Nacka 28-29 januari. Den följer jag upp med konsert i kärlekens tecken den 14 februari (Alla hjärtans dag) kl. 20.00 på Kafé Klavér i Skanstull, Stockholm.

Min plan är också att genomföra en akustisk konsert under Earth Hour 31 mars kl. 20.30-21.30 men har ännu inte hittat någon bra lokal för ändamålet! (Om någon har tips, hojta till! Tänker mig i Stockholms stad.)


2. Producent-/projektledartjänster. Under hösten arbetade jag för Tillväxtverket och Arbetsförmedlingen Kultur Media. D.v.s. myndigheter. Åt Arbetsförmedlingen jobbade jag med att kartlägga lärlingsplatserna på operahusen i Europa (som projektledare) samt med marknadsföringen av European Job Day Culture. D.v.s. två arbetsmarknadspolitiska Europaprojekt.

Tillväxtverket ringde och frågade om jag kunde tänka mig att föreläsa om att arbeta som kulturföretagare i deras namn på Eget Företag-mässan i Stockholm i oktober 2011. Det gjorde jag, och salen var fullsatt. Dessutom fick jag svara på frågor i 3h (!) efteråt. Ett otroligt gensvar. Det visade sig senare att en journalist satt i åhörarskaran, och han hörde av sig till mig angående en intervju om att lyckas som kulturföretagare. Artikeln blev förstasidesrubrik i Nya Affärer (Veckans Affärers systertidning).

Som av en händelse hade jag strax innan detta skedde blivit intervjuad av Metro om att ta betalt som kulturföretagare. Artikeln i Metro publicerades veckan efter den i Nya Affärer. Resulterade i en helsida i tidningen, pluset i Termometro, löpsedeln och förstasida.


3. När det plötsligt blev en boom kring min kunskap om kulturföretagande, i kombination med att jag träffade många arbetslösa kulturarbetare på AF Kultur och lyssnade på deras berättelser och behov fick jag en ny idé och en ny drivkraft. Jag vill nu följande:
- Driva utbildning i företagsamhet för kulturarbetare. Många kulturarbetare är ofrivilliga företagare då branschen ser ut som den gör. Många vågar inte ens se på sin konst som produkt/tjänst och publiken kan absolut inte definieras som kund. Och skulle någon säga att konstnären målat en fin tavla säger den kanske "äsch, det var väl inget". Istället för att säljande fråga "Vad roligt att du tycker det! Vad ser du i tavlan" för att därefter kanske berätta historian bakom tavlan - den historia som kanske gör att betraktaren köper den.

Jag vill driva den utbildningen med hjälp av kulturarbetare. Pratar vi t.ex. varumärke vet jag att det finns skådespelare som har skrivit och repeterat in fantastiska monologer på temat. För många av oss är det betydligt lättare att ta till sig information genom en genomtänkt monolog än om någon bara står och pratar fakta på temat. Så FÖR kulturarbetare, MED kulturarbetare, AV kulturarbetare. Jag anmälde mig till en konkurrents utbildning för att studera deras upplägg. De har helt och hållet lämnat över utbildningen till ekonomer som inte har förkunskap om kulturbranschen. Och utbildningen har handlat om att lära sig ekonomiska termer och tänk (resultat- o balansräkning) snarare än att verkligen sitta ner och jobba med fokus på det EGNA företaget.

- Erbjuda bokföringstjänst med specialistkunskaper inom kulturbranschen. Vi har ju väldigt kniviga momsregler i många fall, vi jobbar nästan uteslutande i tjänsteföretag o.s.v. Jag är ju själv kulturekonom med inriktning på marknadsföring, men tänker att jag här vill anställa en kulturekonom med inriktning på redovisning. Jag har nämligen noterat att den stora skräcken i att starta eget i kulturbranschen är ekonomihantering. Brist på kunskap, brist på vilja, och önskemål om att lägga sin tid på det konstnärliga - inte det administrativa.

- Erbjuda faktureringstjänst. Vissa vill verkligen, verkligen, verkligen inte starta företag. Men de frilansar vare sig de vill eller inte. Då måste någon annan fakturera.

- Driva ett kontorshotell för kulturarbetare, med intilliggande studio/övningsrum, ateljé och scen.

- Skriva böcker om modern marknadsföring för kulturarbetare samt att arbeta i kulturprojekt.


Inledningsvis kommer jag att föreläsa om ekonomi och marknadsföring i kulturprojekt på ABF samt om marknadsföring i praktiken på ett musikgymnasium. Resten kommer jag att bygga upp successivt på www.kulturforetagande.se


Må gott!
Jessica
Jessica Jäger
Sångerska och kulturproducent
www.jessicajager.se
Senast redigerad: 18 jan 2012 19:07 av Jessica Jäger.

Re: SV: Jessica Jäger Sångproduktion 19 jan 2012 03:53 #42433

Idag fick jag handlingar som förenklar momshanteringen till en gång om året om omsättningen är under 1 million. Det är synd att du inte får dem att förstå vitsen med egen firma. Man skriker även efter min hustrus tjänster som pianist så visst finns det plats för duktiga kulturarbetare. Som pensionär ska man ju ta det lugnt så jag funderar på att starta upp ytterligare ett företag där även boken som är under tryckning kommer finnas med i förlängningen + en del andra idéer som jag gett uttryck för i forumet under årens lopp.
Även om det går bra för dig nu Jessica, se till att få andhämtningspauser, för övrigt lycka till.
Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Re: SV: Jessica Jäger Sångproduktion 19 jan 2012 05:05 #42436

Jag fick också det brevet. Dock har jag haft momshantering en gång om året även tidigare.

Jag säger inte att jag inte får dem att förstå vitsen med att driva eget, det jag redogör för är vad jag i samtal inser är den rådande uppfattningen. Flera av dem jag har pratat med har startat företag därefter.
Jessica Jäger
Sångerska och kulturproducent
www.jessicajager.se
  • Sida:
  • 1
  • 2
Moderatorer: Patrik Nilsson

Välj kommun från listan