Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Starta AktieBolag utan 100.000sek genom www.startaforetag.se

Starta AktieBolag utan 100.000sek genom www.startaforetag.se 15 mar 2007 09:02 #7716

  • Clas - startaforetag.se
  • Clas - startaforetag.se's Avatar
Vi i Startaforetag.se hjälper dig som vill starta eget aktiebolag men tycker det är för dyrt att investera 100.000sek.Vi bildar ett engelskt aktiebolag och en filial i Sverige. Bolaget kommer enligt engelskt lag att heta Limited (Ltd) istället för AB. Limited är den internationella beteckningen för ett aktiebolag. I Sverige bedrivs verksamheten genom en filial till det engelska moderbolaget. Filialen har samma status och rättigheter som ett svenskt aktiebolag.Läs mer på våra sidor eller kontakta gärna någon av våra rådgivare, vi är marknadsledare i skandinavien och har livnärt oss på företagsbildning i 4år.Kom gärna med frågor eller beställ Gratis information på följande länk;

www.startaforetag.se/visartikkel.asp?art=240

Re: Starta AktieBolag utan 100.000sek genom www.startaforeta 24 mar 2007 14:35 #7897

Clas - startaforetag.se wrote:Vi bildar ett engelskt aktiebolag och en filial i Sverige. Bolaget kommer enligt engelskt lag att heta Limited (Ltd) istället för AB. Limited är den internationella beteckningen för ett aktiebolag. I Sverige bedrivs verksamheten genom en filial till det engelska moderbolaget. Filialen har samma status och rättigheter som ett svenskt aktiebolag.
Är detta verkligen en bra ide?När kunder vill handla mot faktura hos oss gör vi alltid en kreditupplysning och när vi ser sådana här upplägg blir vi misstänksamma och nekar alltid kredit. Vad är det man egentligen får med ett sådant här upplägg förutom att betala en massa pengar till diverse mellanhänder?Har du en blygsam omsättning och inget kapital att satsa så är en enskild firma bäst. När det sedan rullar på så ombilda till aktiebolag så att du minskar ditt personliga risktagande ifall det värsta skulle hända...

Starta AktieBolag utan 100.000sek genom www.startaforetag.se 24 mar 2007 15:53 #7901

  • Clas - startaforetag.se
  • Clas - startaforetag.se's Avatar
Förstår inte frågan om det är en bra ide, men ska försöka svara på dina argument. Om kunder vill köpa mot faktura så ska man ALLTID göra en kreditupplysning på kunden. Om det inte finns några pengar på bolaget så bör man ordna någon annan säkerhet innan en kund kan handla på kredit.

Eventuellt personupplysning.Om man inte har 100.000 att lägga i ett svenskt aktiebolag, varför ska det då kritiseras för att starta ett aktiebolag i ett land där man inte behöver 100.000sek i kapital. I och med eu medlemskapet så kan vi själva registrera aktiebolag i det landet där dom bästa förutsättningarna finns.

Men, man måste självklart starta en filial som man jobbar under i sverige när man jobbar i sverige. Vi registrerar bara LTD företag åt folk som är rena i kreditupplysningen. Tror du kan känna dig ganska trygg med att "handla" med filialer till Ltd företag.Men självklart farligt att ge stora krediter till företag som inte har något speciellt kapital. Det gäller absolut alla företagsformer, AB, Enskilt Firma, Handelsbolag och Filial av Ltd.Varför ska man registrera ett enskilt firma där man är personligt ansvarig om företaget går dåligt när det går att registrera AB under 10.000?Varför ska man registrera ett svenskt aktiebolag där man måsta ha 100.000sek när man kan registrera ett aktie bolag utanför sverige till under 10% ?Filial av Ltd blir mer och mer vanligt i Hela Europa, i Norge registreras över 7000filialer av Ltd pr.år. I Sverige registreras inte lika många men det beror på att informationen om företagsformen inte blivit marknadsförd på samma sätt i Sverige.Några folk kan tro och tycka som du, med att få misstanke när folk har den här företagsformen. Men har du upplevt att dom är mer oseriösa eller mindre villiga till att få sitt företag att lyckas?

Jag föredrar att kalla nyföretagare som väljer den här företagsformen för nytänkande och informationsrika personer.Ring Gärna Bolagsverket eller starta företag för mer information.Mvh.

Clas - Starta Företag

Starta AktieBolag utan 100.000sek genom www.startaforetag.se 27 mar 2007 06:50 #7939

Om man har varulager som täcker aktiekapitalet på 100 000 finns det då någon fördel med ett LTD ?

Starta AktieBolag utan 100.000sek genom www.startaforetag.se 27 mar 2007 07:09 #7940

  • Clas - startaforetag.se
  • Clas - startaforetag.se's Avatar
Om du har ett varulager som täcker 100000 i kapital så kan du välja själv om du vill starta ett AB eller filial av Ltd. Kan också stoppa in varulagret i ett ltd företag..Mvh.

Clas - www.startaforetag.se

Vilket betyder... 02 apr 2007 07:30 #8056

...att det engelska moderbolaget äger 100% av företaget och kan således tjäna bra pengar på stackaren som inte hade några 100,000 kr i tillgångar för att registrera ett AB. Engelskmännen äger ditt företag - Inte Du! Creepy... Starta EF istället, bygg upp ett kapital och omvandla sedan till AB.Mvh Erik
Erik Liljeberg
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

+46 (0)706 - 09 35 81
+46 (0)21 - 41 33 20

Vinggatan 3C
723 48 Västerås
Sweden

Starta AktieBolag utan 100.000sek genom www.startaforetag.se 02 apr 2007 07:45 #8057

  • Clas - startaforetag.se
  • Clas - startaforetag.se's Avatar

Starta AktieBolag utan 100.000sek genom www.startaforetag.se 02 apr 2007 07:49 #8058

  • Clas - startaforetag.se
  • Clas - startaforetag.se's Avatar
När man har ett dotterbolag av ett utländskt företag i Sverige, så är dotterbolaget självklart en del av moderbolaget. Men Utländska bolaget ligger sovande eftersom man bara har värksamhet i Sverige. När man har en filial av Ltd så betalar du bara skatt i Sverige och inte England.Förstår inte vad du menar när du skriver att Engelsmännen tjänar pengar på ett företag som dom äger?Så är inte fallet, om man registrerar ett AB eller Enskilt firma så är det ju inte sverige som äger firmat. Det är du!Varför tycker du att det är bättre med EF, tycker du att det är bättre en aktiebolag eller tycker du att det är mer seriöst? Skriv gärna ner dina argument.Mvh.

Clas - www.startaforetag.se
Moderatorer: Patrik Nilsson

Välj kommun från listan