Alexander Hallak

VD på eDeklarera Sverige AB i Solna
Driver eDeklarera Sverige AB
edeklarera.se

Föddes i Gävle, studerat 1 år i Shanghai och innehar kandidatexamen från Handelshögskolan i Stockholm med inriktning inom redovisning och finansiering.

Specialist inom digital inlämning av både inkomstdeklaration till Skatteverket, såväl som att upprätta årsredovisningar till Bolagsverket. Tidigare erfarenheter inkluderar roller som analytiker och investeringsrådgivare. Framöver ligger fokus på redovisning och produktutveckling av program för bokslut.

Hur deklarerar man digitalt med exempelvis aktiebolag?
Inkomstdeklaration 2 (INK2) består av 3 delar, första sidan och två huvudbilagor INK2R (räkenskapsschema) och INK2S (skattemässiga justeringar).

"Vid digital inlämning gäller .... Lämna sidan 1 i e-tjänsten Inkomstdeklaration 2 och bilagorna som SRU-filer i e-tjänsten Filöverföring."

eDeklarera föddes ur hoppet om en extra månad på baksidan av inkomstdeklaration 2. För att lämna in deklarationen digitalt till Skatteverket, laddar man upp bilagorna INK2R (räkenskapsschema) och INK2S (skattemässiga justeringar) via Filöverföring. Blanketterna/Bilagorna laddas upp i form av .SRU-fil (INFO.SRU & BLANKETTER.SRU).

- INFO.SRU : Generell information om uppgiftslämnaren
- BLANKETTER.SRU : Uppgifter som räkenskapsår, resultat- och balansräkning

Första sidan av Inkomstdeklaration 2 går att lämna via e-tjänsten ”Inkomstdeklaration 2”. Alltså fylla i siffrorna manuellt direkt på SKVs hemsida utan bokföringsprogram eller .SRU filer. De två huvudbilagorna INK2R & INK2S samt andra eventuella bilagor lämnas in via e-tjänsten Filöverföring.

För att slippa fylla i blanketterna manuellt, kan man snabbt och enkelt använda SIE-fil importen (fungerar på alla bokföringsprogram till INK2) eller om man bokfört genom Fortnox finns det en smidig integration tillgänglig.

Tjänsten eDeklarera skapades i syfte om att rädda företagare och privatpersoner från onödiga förseningsavgifter från överbelastade myndigheter. Nu erbjuder vi en väldigt enkel tjänst som är väl lämpad för dig som deklarerar i sista minuten eller för dig som inte använder papper och pärmar lika ofta, sen internet uppfanns?På fritiden tränar jag oftast, annars sysslar jag med kreativverksamhet så som konst, längre resor och vidga mina vyer.

Har ni frågor eller önskar konsultation kring exempelvis redovisning, bokslut, strategisk analys, tips på artiklar, förbättringar av eDeklarera, tveka inte att kontakta mig via mejl.

Email: alex@edeklarera.se

Deklarera elektroniskt - Skapa SRU filer

Aktivitet

  • Antal foruminlägg: 3 st
  • Antal artiklar: 5 st
  • Antal forum-tack: 0 st
  • Antal gilla: 21 st
  • Följer 3 st
  • Följs av 3 st
Badges