0 st Följer 0 st Följs av

Alexandra Wedel Hedqvist

Krögare, entreprenör, matbloggare på Elsas Kantin i Strängnäs
INFO
I januari 2015 öppnade Elsas Kantin i Gula Rosornas företagsby i Strängnäs.
Lokalen i gatuplan är l Mer..
Aktivitet
  • Antal foruminlägg: inga
  • Antal artiklar: 0 st
  • Antal forum-tack: 0 st
  • Antal gilla: 0 st
Dina Artiklar
Det finns för närvarande inget innehåll.
Det finns för närvarande inget innehåll.
Det finns för närvarande inget innehåll.
Det finns för närvarande inget innehåll.
Information
I januari 2015 öppnade Elsas Kantin i Gula Rosornas företagsby i Strängnäs.
Lokalen i gatuplan är ljus och luftig och här serveras den härliga gröna buffén som kommit att bli Elsas signum tillsammans med vällagade rätter av kött och fisk.
Utöver matsalen disponerar vi ytterligare två plan - vår mysiga Bakficka med plats för upp till 40 personer för lunch eller middag och vår nattklubb, Zatine. Alla lokalerna kan bokas för evenemang kvällstid. Bakfickan är utrustad med projektor och duk samt ljudanläggning.

2009 började jag min bana som entreprenör i den bransch jag älskat sedan tonåren. Lilla Taxinge Krog utanför Nykvarn blev mitt första projekt följt av Kaféet på Grafikens Hus i Mariefred, leveranser av skolmåltider till friskolor i Strängnäs och Mariefred, ett B&B i Mariefred och café/restaurang Elsas Skafferi på Rådhustorget i Mariefred. Projekten har kuggat i varandra och avslutats löpande. Under många år jobbade jag ihop med min man, Martin, men 2017 beslöt vi oss för att gå skilda vägar i arbetslivet.

Under tiden på Grafikens hus i Mariefred (2011) började jag skriva recept och ta matbilder till det lokala bladet "Mariefredstidningen". Snart 10 år senare skriver jag fortfarande i tidningen i princip varje vecka och delar med mig av betraktelser, recept och inspiration med utgångspunkt i min verksamhet. Jag har även en blogg, elsasskafferi.se, med över 1400 recept att botanisera bland.

2020 har varit utmanande för alla i min bransch. När första vågen kom var jag snabbare än de flesta andra med att ställa om till att lämna ut mat istället för att ha gäster på plats. Med stöd från staten i form av korttidspermittering, men framför allt de slopade arbetsgivaravgifterna hade vi ett hyfsat första halvår. Under hösten började gästerna komma tillbaka och vi såg ljust på framtiden. Men så slog våg nr två till och jag tappade helt farten och idéerna sinade. Hjälpsamma gäster och min granne kom med olika förslag som till slut fick mig att kicka igång igen och jag började sälja restaurangmat på torget i Strängnäs. Konceptet är mycket enkelt och bygger på en middag för två med 3 förrätter, 1 varmrätt, 3 sorters färsk pasta med 3 alternativa såser, 2 desserter som man färdigställer själv. Är man ensam går maten att lägga i frysen till en annan gång. Upplägget har varit mycket uppskattat för än så länge har vi ju fått promenera fritt och äta bör man annars dör man...

2021 vill jag fortsätta utveckla mitt "torghandlande" och ta det vidare till närliggande orter som Mariefred och Nykvarn. En egen foodtruck står högt på önskelistan, men fram till dess får vår trogna röda lastbil göra jobbet.
Aktivitet
  • Antal foruminlägg: inga
  • Antal artiklar: 0 st
  • Antal forum-tack: 0 st
  • Antal gilla: 0 st

Affärer

  • Söker återförsäljare
  • Söker nya kunder och utför uppdrag
  • Säljer bara mot privatpersoner
  • Säljer bara mot företag
  • Söker samarbeten/affärspartners
  • Söker investeringsobjekt
  • Arbetar främst lokalt i/omkring hemorten
  • Arbetar endast inom Sverige
  • Arbetar endast inom EU
  • Arbetar i hela världen