Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

Recompute en dator av återvunnen kartong

Dela artikeln
måndag, 13 maj 2013 0

recomputeOroar du dig för miljöfarlig plast i dina apparater? Nu kan du köpa en dator gjord av återvunnen kartong. Företaget Montoroso i USA började sälja datorn Recompute i april 2012. Datorn kan köpas i allt från ett billigare gör-det-själv-kit för ungefär 200 dollar till en lyxig färdliginstallerad version för ca 1000 dollar.

Datorerna säljs på företagets hemsida och på Amazon.com. Tillverkarna av datorn har haft hållbarhet i tankarna under tillverkning, när den ska användas och när det är dags att göra sig av med den. De har alltså tagit hänsyn till hela livscykeln. Deras tankesätt kallar de för "Full Life Cycle Design".

Kristiska röster är oroliga för att datorn ska fatta eld men detta avfärdar Montoroso på sin hemsida genom att berätta att kartongen har utsatts för 200 graders värme under företagets tester.

Recompute kommer helt rätt i tiden när miljötänk och återvinning står högt på agendan och det är nog inte orimligt att tro att det kommer fler kartongprodukter på marknaden. Om några år kanske vi köar utanför butikerna för att få köpa en iCardboard.

Fler kommer säkert följa med på denna trend. Så frågan är - vad mer kan man tillverka av återvunnet material? Finns det egentligen några begränsningar?

Senaste nytt

Välj kommun från listan