Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

Så samlar du in fler mailadresser

Dela artikeln
måndag, 05 november 2012 4

Thomas JönssonRelevanta mailadresser är guld värda för ett företag idag menar Thomas Jönsson som är SEM-expert. Det vanligaste och bästa sättet att samla in en mailadress är enligt honom att använda sin hemsida, när man har en besökare där så ska det finnas en länk där intresserade besökare kan skriva in sin mailadress.

- Det kan även vara bra att göra en separat landningssida där man till och med ger någon slags present, alltså uppmanar kunden till att göra ett incitament för att kunden ska skriva in sin mailadress. Till exempel kan man ge bort en en e-bok eller presentkort eller en rabattkod på något, berättar Thomas.

På så sätt lockar man fler att vilja ge sin mailadress. Om man har kunden i en butik så kan man också fråga kunden om det är ok att man får hans eller hennes mailadress så att man kan skicka information och erbjudanden.

I en del av mina butiker kallade vi det för VIP - brev istället för nyhetsbrev. Allt för att locka en viss kundkategori att vilja ge ut sin mailadress för en del anser inte det räcker med ett vanligt nyhetsbrev, tillägger han.

Kommer det bli lättare eller svårare i framtiden att få människor att lämna sina mailadresser?

- Mycket intressant fråga, lite både och tror jag. Jag tror dock att allt handlar om hur saker och ting utvecklas men troligen kommer det att bli lite svårare för idag går det mer och mer åt sociala medier hållet där det faktiskt är individen själv som bedömer eller bestämmer vem som ska få lov att interagera med dem

Han tror dock att fler och fler företag kommer att inse att de säljfokuserande breven är många gånger sämre långsiktigt än de med bra innehåll.

- Så jag tror och hoppas att även nyhetsbreven snart kommer att bli bättre och då kan det bli att fler vill ha dem igen och det blir lättare att få folk att skriva upp sig. Idag är det dock så mycket skit där ute så jag förstår varför många tvekar från att lämna iväg sin mailadress, avslutar Thomas Jönsson.

Kommentarer

 • Niclas Nässlander
  Niclas Nässlander tisdag, 17 december 2013

  [url="http://blogg.relationsfabriken.se/oseriosa-leverantorer-av-adresser-sanker-ditt-varumarke/"]Bloggade[/url] om det här med adresser nyligen. Se upp med vad du köper och av vem.

 • Jonas
  Jonas torsdag, 02 maj 2013

  Och vilket verktyg för nyhetsbrev ska man använda sig när man har alla dessa mailadresser?

 • Niclas N
  Niclas N tisdag, 06 november 2012

  Erbjuder du kunden att ladda ner ett white paper eller e-bok som rör din verksamhet är ju kunden dessutom intresserad av ditt erbjudande. Då blir uppföljningen enklare.
  Om du lockar med något annat som inte direkt är kopplat till din verksamhet är risken stor att du bara kommer att få "gratisätare" enligt min uppfattning.

 • PalleL
  PalleL måndag, 05 november 2012

  Tack Thomas för bra råd.
  Nu gäller "bara" att hitta rätt present

Välj kommun från listan