Startsida
av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se i Älmhult
91 foruminlägg
1323 artiklar
En luftvärmepump fungerar enkelt sagt på så vis att den hämtar solenergi från luften. Solenergin finns alltid där och så länge som solen kommer att skina på oss kommer vi att få mer av denna energi. Den smarta tekniken bakom luftvärmepumpar och luft vatten värmepumpar ser till att du kan ta till vara på energin som ändå finns där. 

 

Många anser att det är mycket bättre för miljön att använda energikällor som är förnyelsebara. Även om vi kan diskutera huruvida solen kommer att slockna någon dag i framtiden eller inte är det ganska lätt att enas om att solens energi just nu är förnyelsebar. Den förnyas ju varje dag då solen åter stiger över vår horisont.

Värmepumpen drar mindre energi

Om vi tänker oss att det är bra för miljön att vi spar på energi är luftvärmepumpar och luft vatten värmepumpar riktigt miljövänliga val. Om du väljer den bästa typen av värmepump för ditt hem och använder den på rätt sätt kan du faktiskt få ut 5 gånger den energi som pumpen kräver för att drivas.

Många luftvärmepumpar ger 3 kWh per 1 kWh som de förbrukar. Det är fina siffror som också kan komma att märkas ganska snabbt i din ekonomi. Betänk att en vanlig luftvärmepump inte är särskilt dyr och du kan snabbt se skillnaden då du använder den som komplement och ibland istället för den eldrivna uppvärmningen.

Nu ska vi förstås komma ihåg att värmepumpen också drivs med el. Men när vi ser på den energi som vi får ut av den är det tydligt att den är mycket effektivare än till exempel vanliga elelement. Det blir varmare till en lägre kostnad och det är det som anses vara så bra för vår miljö.

Luft vatten värmepumpar är mycket effektiva

 

Det är viktigt att skilja på luftvärmepumpen och luft vatten värmepumpen. Med en luft vatten värmepump kan du värma både luft och vatten i ditt hem. Det här är en pump som skickar ut varmt vatten i vattenburna element såväl som i slingor som finns under golvet. Denna pump kan också användas för att värma kranvatten vilket kan vara bra för miljön.

Med en luft vatten värmepump kan du till exempel få ner på energiförbrukningen för uppvärmning av bad- och duschvatten såväl som vatten som används i en pool. Det här kan göra stor skillnad både på kort och på lång sikt.

Bättre luft i ditt hem

Miljöfrågor handlar ju inte bara om att spara på naturens resurser och använda dem på ett klokt sätt. Vi bör också fundera lite på hur vår närmiljö uppfattas och hur den påverkar vår hälsa. Idag kan du få riktigt ren luft med din luftvärmepump. Den har filter som får bort partiklar som inte är bra att andas in.

Med renare luft i hemmet kan de som bor i det må bättre. Det blir alltså en bättre hemmiljö. Personer som lider av astma och allergier bör se närmre på hur det går att få bättre inomhusmiljö med hjälp av luftvärmepumpar av olika slag.


Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.