Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

Nyföretagandet blomstrar i Sverige

Dela artikeln
torsdag, 07 september 2017 0
Nyföretagandet blomstrar i Sverige

Det är riktigt fina nyheter att nyföretagandet blomstrar i Sverige, fyra av fem jobb skapas ju i de små och medelstora företagen och att nyföretagandet vänder uppåt igen är ett gott betyg för hur väl Sverige mår. Tittar vi på mars 2017 så startades det 6506 nya företag, och det är hela 22% fler än mars 2016, så det är en klart positiv trend vi ser just nu. Även antal aktiebolag ökade under samma period i Sverige med 20%.

Det krävs mod för att starta ett företag, men det kan löna sig!

Det krävs ett stort mod för att lämna en trygg anställning för att starta ett eget företag, det bör vara noga uttänkt innan du bestämmer dig för att jobba för dig själv men belöningen kan bli därefter, och själva känslan av att vara den som bestämmer hur och när du ska arbeta. Den som vågar vinner brukar det ju heta, och visst ligger det lite i det uttrycket. Man måste satsa för att kunna vinna, oavsett om det gäller i spel eller din karriär.

Sverige har ju som bekant en lång rad ytterst framgångsrika entreprenörsföretag, vi kan ju bara ta IKEA och H&M som ett par exempel av många. Tänk på att det tar tid och bygga upp ett företag, ha inte för stora förhoppningar om stor framgång alltför tidigt. Ha tålamod, och arbeta målmedvetet mot det du vill uppnå!

När vi ändå var inne på ämnet spel så vet du väl att du kan spela några av världens största och populäraste lotterier online? Med garanterad utbetalning hos Lottoland, oavsett om du kammar hem en miljardjackpot! Detta garanteras i samarbete med några av världens största försäkringsbolag, en säkerhet för spelarna. Läs mer om ILS! (Engelska)

Flera olika bolagsformer att välja bland

Den som är intresserad av att starta ett företag har ett flertal olika bolagsformer att välja bland. Hos bolagsverket kan du registrera aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag eller enskild näringsidkare. Vidare kan du även starta eget genom att bilda en ekonomisk förening, viken du inte behöver registrera hos bolagsverket.

Det finns fördelar och nackdelar med samtliga och det är en hel del att tänka på när du ska välja vilken bolagsform som passar dig och din kommande verksamhet bäst. Du kan ta hjälp av mängder av olika verktyg online, där du kan få en inblick hur de olika bolagsformerna ser ut och bilda dig en uppfattning om vilken bolagsform du bör välja.

Välj kommun från listan