Ska vi hjälpas åt?Dra nytta av vandra som företagare? Merförsäljning?

12
Hej!

Jag är en seriös person men som många andra lite för feg för att starta eget på heltid. Jag är som många andra rädd om tryggheten med A-kassa, försäkringskassa m.m. Men efter många funderingar och undersökningar skulle jag nu vilja satsa för fullt som egen företagare.

Jag har ok ekonomi, kunskaper inom flera olika branscher, drivande, kreativ, ekonomisk, bra på att sälja, bra på att samordna och duktig på att använda datorn, vilket kan spara många kronor vid marknadsföring. Jag har lätt för att lära mig nya saker.

Har ett företagande i mindre skala på fritiden, så jag är ändå insatt i många olika saker som egen företagare, har stark entreprenörsanda.

Många funderar på varför jag inte redan kört igång och vad jag väntar på?

Jag skulle vilja ha bra samarbete med flera andra företagare i ett nätverk, där vi har vår egen firma med egen ekonomi men med samarbete med tips, kontakter, uppdrag och marknadsföring m.m.

På sådant sätt har vi vår trygghet och ekonomi var för sig, men kan ändå sälja en annan helhetslösning än vad man skulle kunna göra ensam. Man kan fungera som komplement för en större helhetslösning.

Vi kan också spara pengar på marknadsföring och andra saker samt bolla ideer med varandra. Det skulle skapa en bra mer försäljning som vi alla skulle tjäna på. Dessutom skulle vi kunna ha roligare än då vi jobbar var och en för sig. Det handlar mer om egen insats än pengar.

Hör av dig och berätta inom vilken bransch du verkar eller vill verka inom, om du inte hunnit starta eget ännu. Du kan med fördel vara egen företagare som vill ”rycka upp ditt företag”

HELST SÖDRA DALARNA OCH GÄSTRIKLAND, JAG BOR I HOFORS KOMMUN.
Inga vansinnesprojekt.
Inga samarbeten där man ska satsa stora pengar.
2360
37
Jag har sett några sådana nätverk och det spårar ofta ut efter ett tag,  Men med ett nätverk där kommunen är inblandad kan ge bra resultat om det finns någon eldskäl.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
1165
Hej![br][br]Jag sitter några mil norr om dig, utanför Söderhamn i Sandarne. Har tidigare i livet varit egen, men jobbade sedan i Stockholm i 10 år. Är sedan snart två år egen igen inom lite olika branscher, men det är så man får göra på landet om man vill försörja sig och sin familj.[br][br]Jag tror på lite lösare samarbeten som är lite motsatsen till de här rätt så populära nätverken där man skall springa runt i slips och kostym, le och vara glad, byta visitkort och sedan "känner" man varandra. Istället kanske man är en mindre grupp företagare som träffas för att byta idéer med varandra, pröva idéer på varandra och tipsa om vad man kommit på. Så länge man verkar på olika orter, i olika branscher, så är det bara win-win med att hjälpa varandra. [br][br]Vi kan ju maila lite om det känns intressant.[br][br][email protected] når du mig på.[br]
12
Hej! Tack för era svar.[br]I veckan ska jag börja ett i en grupp anordnad av bland annat länstyrelsen, kommunen mfl. den är på 8ggr, där vi är 8 kvinnliga företagare som ska träffas några timmar år gången för att coacha varandra och bygga nätverk. Hoppas det blir intressant. [br][br]Dock tycker jag i bland det kan vara svårt att hitta riktiga "eldsjälar" som går i för saker till 110%. [br][br]Jag såg din hemsida Swetrot [br]-och jag är också den lite mer optimistiska typen, och jag vet att det mesta går att sälja och man kan det mesta bara man kämpar och lägger ner tid. Men det tar också kraft. Därför måste man jobba smart. Men i bland känner jag som du påpekade Lars att det lätt att saker kan spåra ur, eftersom alla inte har samma syn på engagemang. inget gör sig självt.  [br][br]Jag har flera bra ideer och en av ideerna har ett par produkter med riktigt, riktigt bra priser, men det måste omsättas i lite större volym för att generera någon avkastning att leva på.... men med er erfarenhet kunde vi kanske göra en gemensam strategi? Kan användas i princip alla branscher och konsumenter och i oändlig utformning. [br][br]JAG LOVAR ATT NI kommer att häpna när ni hör priserna![br]Lättsåld på sitt sätt! [br]Lätt att sälja i stora volymer[br]Superbillig investering![br][br]
44
EMBLA - kan det vara något? Kvinnor i Bergslagen, jag är osäker på hur långt det sträcker sig med jag tror det inkluderar rätt mycket upp i Dalarna! Själv bor jag söderom, men tydker idén om "Bergslagen" är oslagbart! [br][br]Det är faktiskt ett "folk" som åker och gör ungefär samma saker och  har likadana uppfattningar! Festligt - med tanke på att det är ett rätt stort område, men också delar en rätt lika historia (baserad på malmen). [br][br]Jag har varit företagare en tid och behövt ändra, lägga till verksamheter pga finanskrisen - tufft men lärorikt. Jag är lite av en missionär och vill gärna hjälpa, men det där att bli hjälpt är svårare - dels acceptera hjälpen, dels få en hjälp man behöver och inte något som någon annan tror man behöver. Jag har börjat betala för hjälpen för att få det jag behöver. [br][br]Men nätverk är inte bara brainstorming för hjälp, utan också ett gott ord i laget. Jag är med i LC (ladies circle) och det är faktiskt riktigt bra - bara kvinnor, men mycket olika bakgrund men oftast mycket öppna och erfarna ... och efter ett litet tag finns det mycket kunskap att hämta - plus att man träffas regelbundet vilket behövs för nätverk/mentorer/etc. [br][br]Lycka till i allt // Zasa
Vill man så kan man
4
Jag är enig  :nicka[br][br]Kvinna40 övertygad om att du är på rätt väg. Det finns en hel del att vinna på nätverk. Jag jobbar just nu med att utveckla ett liknade nätverk och det skulle vara intressant att veta mer om i vilka former på samarbetet du tänker dig. Jag mailar några frågor sen. [br] [br]Lars, eldskälar är bra eller till och med nödvändiga för att utveckla och hålla samman nätverk. Nätverk med kommunen eller annan offentlig myndighet kan ofta vara bra. Allt beroende på vilket syfte och vilka premisser ett sådant samarbete har. [br][br]Swetrot, jag är enig med att ett löst nätverk, så som du beskriver det, med personliga relationer är en viktig ingrediens för ett sådant här nätverk. När man bollar ideer blir, speciellt, förtroende mellan varandra avgörande.  [br][br]Zasa, mentorer och delande av erfarenhet är bra. Ett viktigt mervärde för medlemmarna i ett nätverk.[br][br]Skulle vilja tillföra att involvera det befintliga, lokala näringslivet är bra. Där finner du en hel del erfarenhet och ett etablerat kontaktnät. Det finns garanterat en eller annan etablerad klubb i din närhet. [br][br]mvh[br]Peder [br]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.