Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Kommunikationschef sökes till Skolinspektionen i Stockholm.

Kommunikationschef sökes till Skolinspektionen i Stockholm. 11 aug 2014 16:28 #50139

  • btbsilent
  • btbsilent's Avatar
Kommunikationschef till Skolinspektionen i Stockholm
Skolinspektionen arbetar med tillsyn och kvalitetsgranskning, handlägger anmälningar och prövar tillstånd för fristående skolor. Fokus i alla Skolinspektionens verksamheter är barns, elevers och vuxenstuderandes lika rätt till god utbildning och kunskapsutveckling i en stimulerande och trygg miljö. Barnet, eleven och den studerande kommer i främsta rummet vid varje beslut och varje bedömning.

Skolinspektionen är regionalt organiserad med avdelningar i Göteborg, Linköping, Lund, Stockholm och Umeå. Myndighetsledning och centrala stödfunktioner är placerade i Stockholm.

Kommunikation är en viktig del i Skolinspektionens arbetsuppgifter och verksamheten är ofta uppmärksammad i medierna. Skolinspektionen erbjuder bra arbetsklimat och arbetsmiljö, goda förutsättningar till kompetensutveckling samt goda arbetsvillkor.

Press- och kommunikationssekretariatet
Press- och kommunikationssekretariatet består av kommunikatörer, webbredaktör, presschef, administratör samt kommunikationschef. Vi arbetar med utgångspunkt från att hela Skolinspektionen och alla medarbetare kommunicerar. Vårt uppdrag är att stödja och utveckla myndighetens kommunikation genom att tillhandahålla en bra infrastruktur för kommunikation samt genom utbildning och stöd. Vi har ett övergripande ansvar för kommunikationsstrategi, mediekontakter, sociala medier, webb, konferenser, webinarier samt seminarier. Våra webbplatser är skolinpektionen.se, Barn- och elevombudets webbplats skolinspektionen.se/beo samt webbplatsen för Skolväsendets Överklagandenämnd overklagandenamnden.se.

Arbetsuppgifter
Som kommunikationschef är du ansvarig för press- och kommunikationssekretariatets mål, resultat och verksamhetsutveckling. Du tar ansvar för strategiska och operativa frågor, såväl externt som internt. Du rapporterar till generaldirektören och deltar aktivt i ledningen av myndigheten.

Vidare ska du säkerställa att myndighetens värdeord trovärdighet, tydlighet och tillgänglighet genomsyrar alla kontakter. Utöver detta leder, motiverar och utvecklar du press- och kommunikationssekretariatets medarbetare.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Kvalifikationskrav
Vi söker en samhällsintresserad person som kan hålla sig à jour med verksamheten i Skolinspektionen och har känsla för nyheter inom och utanför Skolinspektionen.

Du har akademisk examen inom information/kommunikation samt erfarenhet av:

arbete med och ledning av strategiskt och operativt kommunikationsarbete
politiskt styrd organisation
budget-, personal-, beslut- och resultatansvar
Det är meriterande med erfarenhet av:

offentlig verksamhet
projektledning
Vi söker en person som är:

kommunikativ och tydlig med förmåga att lyssna och diskutera men också att driva och besluta
engagerad, strukturerad och har en god analytisk förmåga
serviceinriktad, skapar förtroende och goda relationer både internt och externt
stabil med ett gott omdöme
skicklig på att uttrycka sig skriftligt och muntligt
Tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Skolinspektionen tillämpar sex månaders provanställning. Omfattningen är heltid.

Skolinspektionen värnar om att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Ansökan
Klicka på knappen ansök nedan, bifoga personligt brev och cv. Sista ansökningsdag är den 22 augusti 2014. Ansökan har dnr 21-2014:4585.

Frågor
Ytterligare upplysningar lämnas av generaldirektör Ann-Marie Begler, tfn 08-586 080 11 eller personalchef Sofia Elvin, tfn 08-586 086 14.

Fackliga företrädare
Jonas Nygren (Saco-S), tfn 08-586 083 30 och Helena Olivestam Torold (OFR), tfn 08-586 082.

Skicka ansökan: express.candarine.com/campaign/url/forward/37a41c8c79d9

Välj kommun från listan