Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Naturhistoriska riksmuseet söker en Ekonomichef i Stockholm.

Naturhistoriska riksmuseet söker en Ekonomichef i Stockholm. 13 aug 2014 13:26 #50147

  • btbsilent
  • btbsilent's Avatar
Ekonomichef

Genom att vara en arena för kunskap, upplevelser, samtal och debatt vill vi bidra till att öka allas kunskap om vår gemensamma miljö och natur samt bidra till att påverka och förnya landets miljö- och naturvårdsarbete. Våra samlingar utgör ett fantastiskt arkiv med närmare tio miljoner föremål. Här kan du besöka utställningar på olika teman, lyssna till föredrag och delta i programaktiviteter.

Enheten för ekonomi och strategisk styrning är myndighetens samordnande stödresurs för verksamhetsstyrning och uppföljning samt ekonomistyrning. Enheten ansvarar för att i samverkan med museets ledning, utforma och vidareutveckla myndighetens system för styrning och planering samt för fortlöpande ekonomisk analys och planering. Enheten ska också nära verksamheten ge stöd till organisationen i den ekonomiska uppföljningen och budgetarbetet.

Arbetsuppgifter
Som chef för enheten leder och utvecklar du enhetens arbete vilket bl a innebär att du svarar för metoder och praktiskt genomförande av styrning och uppföljning av museets ekonomi och strategiska planering.
Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och i museets grupp för strategisk planering och har ledningsansvar för enhetens sju medarbetare.

Kvalifikationer
Du har flerårig chefserfarenhet och förmåga att utöva ett tydligt ledarskap, där delaktighet och kvalitet är naturliga inslag. Du är intresserad och har erfarenhet av att driva förändringsarbete.

Du är civilekonom eller har motsvarande utbildning. Det är en merit om du har erfarenhet av arbete inom den offentliga sektorn och statlig ekonomistyrning. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och har goda kunskaper i engelska. Meriterande med goda kunskaper i Agresso och Excel.
Du ska se till att verksamheten bedrivs effektivt, enhetligt och rättssäkert.
Du är strategisk, strukturerad, lyhörd och har en pedagogisk förmåga att förklara ekonomi på ett enkelt sätt.

Erfarenhet krävs

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Antal platser: 1

Övrigt
Vi ökar kunskapen om naturen och inspirerar till ansvar för vår värld. Vi eftersträvar att vara en jämställd arbetsplats med etnisk och kulturell mångfald.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring.
Vi undanbeder oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Frågor kring tjänsten
Johan Bodegård avdelningschef
Telefon: 08-519 541 50
Ann-Sofie Norén, SACO-S
Telefon: 08-519 540 00
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2014-08-31

Arbetsgivarens referensnummer 2.3.1-532-2014

Skicka ansökan: express.candarine.com/campaign/url/forward/7cbb980a2174
 

Välj kommun från listan