Vart hittar man produkter att sälja via telemarketing?

2
Hej.

Jag och min vän jobbar just nu som säljare på ett telemarketingföretag. Vi är båda toppsäljare på företaget och kommer till hösten att ha startat vårat eget företag. Det enda problemet just nu är egentligen att hitta produkter att sälja. Som jag förstår är det väldigt svårt att få folk att anlita ett nytt och litet telemarketingföretag. Dom stora företagen som t.ex. Tele2 är ju bara att glömma då dom inte kommer att anlita ett två-manna företag. Vi kommer givetvis att expandera när företaget har kommit i rullning men nu i början är det svårt (omöjligt?) att hitta en partner?

Undrar hur man hittar företag som allaredan säljer via telemarketing, så att vi kan försöka ta oss in vid något av dem. Några tips om detta?

Tackar och bockar!
1009
206
En fundering: Om man jobbar med att via telefon sälja in andras produkter och tjänster, kan man inte då via telefon sålja in sina egna tjänster? Eller är det så (som för så många privatpersoner) att mottagaren upplever en störning i att bli uppringd? Sedan måste man nog träffa kunden också. Och vad säljer du för något idag? Det måste väl finnas liknande produkter/tjänster att sälja?
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
11
1
Hej Conny, Uppdrag med de större bolagen kräver kontakter, hjälper knappt ens att man är etablerad. Precis som du skriver är t.ex. Tele2 inget man får när man är nystartad, om man inte har erfarenheten och kontakterna för att man länge jobbat med exakt detta. Kanske direkt på Tele2 eller på en av deras återförsäljare och haft en chefs position. Tips för att hitta uppdrag: 1) Kolla arbetsförmedlingen, se vilka företag som aktivt söker säljare till projekt som ni är duktiga inom. T.ex. (Telekom, B2C, B2B, Mötesbokning). 2) Kolla Vemringde. Där brukar det läggas upp vilka som är aktiva inom TM, av naturliga skäl. :) När ni hittat dessa, kör på som säljarna ni är. Ring dem, Mejla dem, Ring dem, Mejla dem. Kan vara svårt att få ett uppdrag snabbt, men bra att ligga i deras "pipe-line", när de väl söker nya återförsäljare för expandering eller tappar en befintlig ÅF. Du kan även skicka ett PM med information om er båda, så kan jag se om jag kan ge er några konkreta kontakter, då jag har lång erfarenhet inom branschen och själv har några återförsäljare till det företag jag driver i dagsläget.
2
Fredrik. Tack så mycket för tipsen. Skall i ärlighetens namn säga att jag redan kommit på dessa två saker innan (efter jag startade tråden). Men det är mycket bra tips. Ja, skall försöka luska ut om dom är intresserade, och/eller när dom är intresserade av att anlita en ny TM-byrå.
1
letar efter TM bolag ekomathem.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.