av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se
46 foruminlägg
1215 artiklar

Drömmer du om eget företag? Då är du inte ensam. Var tredje svensk drömmer om att starta eget. Men att hitta “sin” affärsidé kan vara knepigt. Här är fem färdiga affärsidéer att stjäla eller att inspireras av.

Enligt en färsk Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av Visma Spcs drömmer var tredje svensk om att starta eget företag. Är du en av dem? Det behövs egentligen inte mycket för att starta ett företag idag. Huvudsaken är att du vill driva eget. Inriktning på verksamheten kan däremot vara en lite knepigare nöt att knäcka. Vad ska du egentligen göra? Här är fem affärsidéer som kan hjälpa dig att förverkliga din företagardröm.

Gå starta eget-kurs online – gratis!

SEO-konsult

Alla företag vill komma högst upp på Google när deras kunder söker på just deras tjänster. Du som har järnkoll på titlar, sökord och metabeskrivningar kan sälja dina tjänster till företag som har behov av marknadsföring på nätet.

Delningstjänster

Delningstjänster är i ropet och det kommer hela tiden nya. Det finns massor av saker som vi äger men bara använder ibland och då är det perfekt att kunna hyra ut bilen, båten eller gräsklipparen till någon annan den tiden. Din affärsidé blir att vara länken mellan den som vill hyra och den som hyr ut.

Hälsosam snabbmat

Snabbmat är inte längre lika med onyttig mat. Du kan starta eget och istället erbjuda nyttig och lokalproducerad snabbmat. Vill du nischa dig ännu mer kan du rikta in dig på enbart vegetarisk snabbmat.

Utbildare på nätet

Har du specialistkunskaper som du vill dela med dig av? Då kan det vara läge att sälja din kunskap online! Idag finns tusentals möjligheter till att nå ut till många med väldigt nischad kunskap på olika plattformar. Webbkurs och Youtube-kanal är två exempel.

Traditionellt yrke med en twist

Fundera kring om du kan göra din egen grej genom att lägga till en extra twist på ett traditionellt yrke. Cyklande Rörmokaren är ett bra exempel på en sådan upphottad affärsidé. Företaget kombinerar ett traditionellt yrke med ett miljövänligt transportsätt som dessutom sparar tid både för deras kunder och dem själva. Även Something Borrowed gör sin egna grej, genom att erbjuda uthyrning av kläder på nätet.

Fler affärsidéer – hela listan finns på Visma Spcs blogg Småföretagsliv

Att driva företag är berikande. I snart fyra decennier har Visma Spcs hjälpt Sveriges företagare och blivande entreprenörer att starta, driva och utveckla sina företag. Med hjälp av kunskap, digitala lösningar och smarta ekonomiprogram vill Visma Spcs ge dig möjlighet att göra det du gör bäst – driva ditt företag framåt.

Gå starta eget-kurs online – gratis!Taggar:

Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.