Startsida
av Jonathan Nilsson
Jonathan Nilsson
0 foruminlägg
2 artiklar
Oavsett om man är en ny eller erfaren företagare så kommer man med största sannolikhet förr eller senare att behöva mer kapital för sin verksamhet. Det innebär många gånger att man som småföretagare har ett behov av att låna pengar.

 

Att få ett lån beviljat för ett litet bolag är jämförelsevis svårare än att ansöka om en kredit som privatperson. För ett stort och väletablerat företag, med hög omsättning, finns det såklart färre hinder. 

Banker har ofta höga krav

För småföretagare, som till exempel behöver införskaffa en maskin eller anställa personal, kommer det förmodligen att vara svårare att bli beviljad ett traditionellt banklån.

Banker kräver en hög säkerhet vid utlåning, och deras krav kan ibland vara näst intill omöjliga för småföretagare att uppfylla. Ut över redan höga omsättningskrav, så kan en traditionell bank kräva en extra säkerhet som ett litet bolag inte alltid har möjlighet att ge.

Som tur är så finns det numera flera nischade långivare, inriktade på företagslån för småföretagare, som man kan använda sig av.

 

Ofta har dessa långivare en större förståelse för små verksamheter och därmed inte lika höga krav på säkerhet för lånet. 

Att jämföra lån för småföretagare

När det kommer till att ta ett företagslån som småföretagare så är det viktigt att jämföra långivare, räntor och avgifter. Det är även viktigt att noggrant läsa igenom lånevillkoren innan man skriver på avtalet, och därmed förbinder bolaget till att låna pengar.

Genom att jämföra långivare så kan man även vara säker på att man får det lån som bäst passar den egna verksamheten.

 

Utgå ifrån hur mycket pengar som du behöver låna till ditt företag, vilken återbetalningstid som önskas samt hur stora återbetalningar företaget klarar av att göra varje månad.

Även om ett lån kostar pengar i form av ränta så kan det också vara en möjlighet för att få bolaget att växa på sikt.

Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.