Startsida
av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se
91 foruminlägg
1289 artiklar

Det är inte alltid det gynnar dig att vara en trogen kund hos din företagsbank. Det kan tyckas lockande att samla allt hos en aktör men när det kommer till företagslån kan det vara värt att jämföra olika långivare för att hitta rätt villkor för just din verksamhet.Advertisement

Ibland kommer inte intäkterna som planerat och då kan ett lån kan vara ett bra sätt för att skapa utrymme i ekonomin. Det kan användas till stora och små investeringar men också för täcka löpande kostnader.

En relevant kreditbedömning

Ett vanligt sätt att göra en kreditvärdering av företag är att titta på företagets tidigare redovisning, affärsplan, betalningsanmärkningar, antal anställda m.m. Även ägarnas personliga ekonomi kan spela in. Så trots att du är en trogen kund hos din bank så måste de ändå säga nej om inte du uppfyller deras kriterier. Därför tjänar du ofta på att utmana din företagsbank och jämföra erbjudanden från andra långivare.

Det finns flera aktörer som är specialiserade på företagslån och där man väger in flera aspekter när man gör en kreditvärdering. Det finns aktörer som riktar in sig på särskilda branscher som tar med branschens förutsättningar i riskbedömningen. En skillnad mellan aktörer kan vara t.ex. om man accepterar att låta någon gå i borgen för ditt lån, dvs. att någon i din närhet garanterar betalningen av lånet. Just att få en relevant kreditvärdering är avgörande för om du ska få ett lån samt villkor.

Jämför lätt

Att samla in låneerbjudanden från flera aktörer kräver både tid och kunskap. Ett stort problem för företagare i Sverige är att det saknas reglering för hur den slutliga månadskostnaden ska anges, vilket gör det svårt att jämföra. Som företagare är man oftast intresserad av total kostnad för lånet per månad. Det är det som ger mest rättvisande bild av hur lånet påverkar ens ekonomi framåt. Vi på Zmarta gör arbetet åt dig och dessutom kostnadsfritt. Vi samlar in preliminära lånelöften och ställer krav på aktörerna att redovisa kostnader på samma sätt. Det underlättar för dig att välja och att planera din avbetalning.

Jämför och ansök om företagslån – upp till 5 miljoner
Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.