Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

Vad är rättvist och orättvist när man leder ett team?

Dela artikeln
torsdag, 29 november 2012 1

Elaine Breske HirscherHur man kan få ett team att fungera så bra som möjligt är ett ständigt omskrivet ämne som intresserar många. Och med all rätt, ett team som arbetar bra tillsammans kan försätta berg och ha roligt på vägen så det är givetvis så att många vill lära sig mer om detta. Viktigt är dock att tänka på att ett team inte är starkare än sin svagaste länk menar Elaine Breske Hirscher, ledare på Vectura.

- Det glömmer vi lätt bort i rättviselandet Sverige. Livet är inte rättvist på annat sätt än att vi alla är unika, vi har alla 24 timmar per dygn, vi föds och vi dör men där emellan är livet inte alls rättvist, enligt Elaine.

Vi har alla olika förutsättningar för att ta oss genom livet och det handlar om egen inställning och attityd men också om vilken hjälp vi får på vägen fortsätter hon.

- Den svagaste länken kan vara vem som helst i teamet och oftare än du tror - du som ledare för när du har ett team som har målet att vi vill vinna våra matcher då har du som ledare ett stort ansvar att hjälpa laget dit. När målet är att vinna är det inte okej att inte göra allt du kan för att teamet ska nå målet vilket i detta fallet är – vinst.

Det betyder inte att ni inte kan förlora, det betyder bara att rätt spelare skall vara på rätt plats i teamet och att du tar ut det team som har störst förutsättningar att lyckas vinna och att de spelare som är bäst på respektive position.

- Vi skulle bli rätt förvånade om Zlatan kommer in på plan som målvakt i stället för strategisk målgörare, eller hur? Zlatan skulle inte göra en bra match, han skulle troligen inte tycka det var speciellt roligt heller. När det gäller just Zlatan så tror jag i och för sig att han aldrig skulle acceptera att spela en position där hans styrkor inte kommer till full nytta säger Elaine med eftertryck.

Är det rättvist? Ja, självklart är det rättvist tillägger hon. Varje enskild individ har styrkor som är värdefulla och varje individ har själv möjligheten att påverka huruvida han eller hon platsar i teamet. Det är enligt henne du som ledare som skall coacha teamet genom att ge det allra bästa förutsättningarna att vinna matchen och nå målet. Det är upp till varje individ i teamet att göra sitt yttersta för att vinna matchen och nå målet.

- Orättvist är enligt min mening att sätta en spelare i ett team eller i en position som inte matchar hans eller hennes styrkor. Med det menar jag inte att alla behöver vara tipptopp på alla positioner eller i alla team utan att ibland platsar man i teamet och ibland gör man det inte.

Det är aldrig fel på spelaren utan det kan vara fel team han eller hon spelar i och då är det bättre att söka sig till ett team där hans eller hennes styrkor bekräftas och behövs.

- För vissa är det viktigt att vinna för andra är det viktigaste att spela. Här är det viktigt för dig som ledare att jämföra spelarnas vilja och attityd med teamets vilja och ambitioner, klargör Elaine.

Ett team bestående av spelare som bara tycker det är skoj att lattja runt och inte vinna kommer förmodligen bara lattja runt säger hon. Ett team bestående av spelare som vill vinna kommer att vinna, kanske inte alla matcher men långt många fler än de team som inte siktar på målet. Och om de förlorar ändå beror det på att motståndaren var bättre inte att de inte gjorde allt de kunde för att vinna.

- Det borde vara självklart men hur kommer det sig att alla skall behandlas lika när vi de facto är helt olika, vi är unika och bör behandlas därefter tycker jag. Vad tycker du?

Alla förlorar enligt Elaine på vårt orättvisa rättvisetänk. Varför sätta en anfallare som back när alla team vinner matchen genom att göra mål frågar Elaine retoriskt?

- Våga vara orättvis. Behandla alla olika. Vi är alla unika och låt oss vara det! Det betyder inte att det ena är bättre än det andra utan att vi alla är bäst på att vara den vi är avslutar Elaine Breske Hirscher.

Kommentarer

  • Tina Tornell
    Tina Tornell tisdag, 04 december 2012

    Tack för en toppenbra artikel. Vill passa på att tipsa om ett verktyg som hjälper ledare och medarbetare att se sina individuella styrkor och utmaningar samt hur man ska arbeta med dem för att utvecklas. Det heter Enneagrammet och är ett utvecklingsverktyg som beskriver nio huvudsakliga grundstrategier. Till skillnad från vanliga personlighetstester så beskriver Enneagrammet även drivkrafterna bakom beteenden - först när man är medveten om dem skapas ödmjukhet OCH man får en chans till verklig utveckling.

Välj kommun från listan