Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

Välkomna hinder för att nå framgång

Dela artikeln
torsdag, 06 mars 2014 0

De flesta människor som lyckas gör mer än andra för att nå ända fram. Visst finns det dem som bara har tur men det är inget man bör räkna med utan det är hårt arbete som gäller. Du måste lära dig att sticka ut från mängden och synas samtidigt som du måste välkomna hinder, så att du kan övervinna dem.

Människor som lyckas på jobbet och i livet tror och agerar som om "allt är en gåva”. Ja, kanske inte allt men om du antar att allt är en gåva så kan du se på problem och hinder som du stöter på ur en annan synvinkel. Det i sin tur kan hjälpa dig att exempelvis lansera en ny produkt i en extremt konkurrensutsatt marknad och lyckas.

Ta fram information för att lyckas

Vid något tillfälle, helst så tidigt i processen som möjligt, kommer du få reda på vad folk inte tycker om med din produkt, tjänst eller den väg du tänker gå. Dessa negativa åsikter vill du helst veta så tidigt som möjligt så att du kan minimera eventuella förluster.

Ny information kan leda in dig mot en annan riktning. Du kanske var övertygad om att världen behövde en till italiensk restaurang, men folket ansåg något annat. De ville hellre ha en app där de kunde finna den bästa italienska restaurangen till ett visst pris i närheten av dem. Om du då tar den informationen så byter du riktning men du vet vad folk vill ha och kan lyckas. Det var visserligen inte vad du tänkte eller ens ville göra men genom att lyssna på folket fick du ett övertag. Tänk på att kunskap, bra som dålig, är en tillgång som kan hjälpa dig att nå ditt mål.

Kom ihåg att framgångsrika människor arbetar med vad de har tillgång till. Oavsett vilka hinder de möter så försöker de använda allt de har till sitt förfogande för att uppnå sina mål. Det är därför de är tacksamma för olika hinder och problem. Det ger dem mer information som krävs för att lyckas.

Låt oss avsluta med tre sanningar

  1. Om du gör precis vad alla andra gör, kommer du aldrig bli bättre än dem. Du kommer alltid att vara på samma nivå som alla andra.
  2. Det finns massor med möjligheter där ute om du bara kan lista ut hur du kan tillfredsställa behovet på marknaden. 
  3. Att tillfredsställa marknadens behov är svårt. Om du säger att problemet är för stort för dig, så kommer du aldrig kunna övervinna det. Du måste anta utmaningen för att lyckas.

Källa: Forbes

 

Välj kommun från listan