Startsida
av Bo Wigstrand
Bo Wigstrand
Ledare, säljare och entreprenör på Mentorerna.se i Stockholm
0 foruminlägg
2 artiklar

55 000 sökningar gjordes på Google 2018 där någon sökte efter olika kompetenser. I vårt nätverk har vi idag ungefär tretusen års samlade erfarenhet inom många olika ämnen. Ändå så möter vi personer dagligen som ännu inte har en mentor. Varför är det så? Vem vill inte ha möjlighet att bolla sina tankar med någon som har gjort det är förut?  Här är de vanligaste anledningarna till att inte ha en mentor och vet du, de är alla fel. Missförstånd rent utav. Här är varför!

De vanligaste anledningarna till att inte ha en mentor och varför de är fel

 

Missförstånd nummer 1: Är mitt lilla problem något denna erfarna mentor verkligen bryr sig om?

En sak är säker, som företagare har du problem. Nästan jämt. Vissa är stora och vissa är små. Och inget av dem kommer att vara för litet eller för stort för din mentor eftersom hen bryr sig om dig och din verksamhet och vill att du ska lyckas. Inte nog med det – din mentor kommer också veta hur du kan lösa några av dem och stötta dig med problemlösningen så att den går snabbare och enklare än om du skulle behöva komma på allting själv.  

Missförstånd nummer 2: Kan jag verkligen lita på att det stannar mellan oss två?

En annan vanlig fråga vi möter är om man vågar anförtro sig åt en helt främmande människa? Och om man kan lita på att det som sägs stannar mellan dig och din mentor? Ja, det kan du självklart göra. Som mentor är det vår skyldighet att skydda och hjälpa dig och din affärsverksamhet och vår relation bygger på att vi litar på varandra och respekterar att det vi berättar för varandra inte förs vidare. En mentor har inget egenintresse av er relation mer än att hjälpa dig lyckas med det du gör. 

 

Missförstånd nummer 3: Jag vet inte vad jag kan förvänta mig av en mentor?

Vi vet, om du köper en pryl kan du känna på den innan du köper den. Gällande tjänster ser du i stället priset men vet inte vad du får. Men vet du vad den vanligaste feedbacken är som vi får från våra kunder? Ett citat i stil med: ”Varför jag har inte gjort detta tidigare?”. Det behöver inte vara svårt att hitta en mentor och 98 procent av våra kunder är jättenöjda med att deras mentorer lyssnar, ställer frågor och delar med sig av sina erfarenheter och hjälper dig med tips och råd. 

Missförstånd nummer 4: Det för tidigt att skaffa en mentor

Sist men inte minst så är det ett vanligt missförstånd att det är för tidigt att skaffa en mentor. Att man måste ha drivit företag i X antal år för att ha nytta av att ha en mentor. Men det är fel. Ju tidigare du får en mentor, desto enklare och bättre kommer ditt företagande att bli eftersom du kommer att få rådgivning och stöd i hur du ska arbeta vilket kommer att leda till att ditt företag lyckas ännu snabbare än om du ensam ska komma på och utföra allting. Utnyttja i stället chansen att få lyssna på, ställa frågor och bolla dina idéer med en person som gjort en liknande resa förut och som kan ge dig tips och stöd på din företagsresa.

I ett samarbete med Mentorerna.se kan du testa ett första möte med en mentor utan kostnad och du förbinder dig inte till något. Sen får du 15% rabatt på alla kommande möten. Registrera dig här.

Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.