Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Barn är mer kreativa än vuxna

Barn är mer kreativa än vuxna 01 dec 2008 08:12 #22648

  • realizeab
  • realizeab's Avatar
Om du behåller barnets nyfikenhet och inte tror dig ”veta” svaret på alla frågor har du chansen att hitta helt nya, och bättre svar.

Barn är faktiskt inte mer kreativa än äldre. Det finns ingen direkt koppling mellan ålder och kreativ förmåga. Det visar all forskning. Barn framstår bara som mer kreativa, när vi äldre betraktar dem, eftersom de bryter mot (våra) regler och överenskommelser. Du tolkar deras spontanitet som kreativitet. Tokiga infall, eller en teckning med rosa elefanter och flygande bilar kallar du kreativitet. Det är helt ok, men bedöm också dina arbetskollegors tokiga infall och annorlunda svar lika välvilligt. Då har ni en god chans att bli ett innovativt företag.

En enkel regel på möten där framtiden diskuteras är att byta ut alla Nej, men… mot JA, och…

D.v.s. bejaka din kollegas idé och ta ansvar för att bygga vidare på den. Antingen så blir den bättre och bättre i den processen eller så dör den lite senare. Idéer i sig är helt ofarliga. De är inte bra eller dåliga, inte rätt eller fel. De är bara just idéer, som ni kan välja bort närhelst det passar er. Principen i ett kreativt arbete måste vara nyfikenhet och att låta de nya, annorlunda och konstiga idéerna få leva lite längre. Då är Ja, och…. regeln en hjälp på vägen.

SV: Barn är mer kreativa än vuxna 01 dec 2008 08:35 #22649

Håller fullständigt med dig!

När jag arbetar med projekt som stagnerat en aning så brukar jag försöka tänka helt annorlunda. Jag försöker slänga in en helt fullständigt absurd grej i projektet och se vart det kan leda.
En boll brukar komma upp i huvudet väldigt ofta :) Så utifrån projektet försöker jag implementera en boll. Eller en rosa burk. Ett pappersflygplan. osv tills jag kommit på något originellt.

Om man inte kan komma på något så rekommenderas att slå upp en ordbok och välja ett substantiv på måfå. Sedan slå upp ett adjektiv på måfå. Slå ihop dem och spåna vidare.

SV: Barn är mer kreativa än vuxna 01 dec 2008 12:14 #22657

Jag och min 6-åring tävlar nästan vem som är värst att hitta på sen ser vi om vi kan anväda idéerna. At vända på det hela brukar ofta ge en lösning eller början på en sådan så du är helt inne.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

SV: Barn är mer kreativa än vuxna 04 feb 2011 12:48 #38085

6-åringen blir snart 9 år och är full av idéer. En inovation har jag framför mig som han fixade för att hålla reda på ärenden i olika färger beroende på snabbhet för utförande.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

SV: Barn är mer kreativa än vuxna 18 feb 2011 11:11 #38435


6-åringen blir snart 9 år och är full av idéer. En inovation har jag framför mig som han fixade för att hålla reda på ärenden i olika färger beroende på snabbhet för utförande.


Det var inte förän jag läste det här som jag insåg att jag läste en 3 år gammal tråd. Varför dog det här ut? Tycker det verkar vara väldigt intressant med veckans ordspråk.

SV: Barn är mer kreativa än vuxna 18 feb 2011 13:07 #38437

Ja om du vill ha information så finns mycket att hämta bakåt i tiden. Du ser ju på mig att det finns snart 2000 inlägg från mig och där kanske du kan finna något du söker. Det finns ju råd för enskilda frågor men vill man ha en helhet så fungerar det inte.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
Moderatorer: Patrik Nilsson

Välj kommun från listan