Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Att tänka för mycket stoppar idéflödet

Att tänka för mycket stoppar idéflödet 08 dec 2008 12:16 #22873

  • realizeab
  • realizeab's Avatar
Du måste släppa kontrollen i en kreativ process och lita på din intuition.
Sluta att tänka efter och värdera under tiden du skapar.


Vill du vinna över din kollega i golf ska du fråga honom, efter ett av hans verkligt lyckade slag: Hur gör du egentligen det där med handleden? När man börjar tänka efter hur man utför en sak som egentligen sker med ryggmärgen, spontant, slutar det nämligen att fungera. Du tappar dit ”flow”. Försök inte att förstå varför du gör som du gör eller varför det som sker, sker. I flow kan du och dina kollegor på kort tid producera många idéer. Idéer som är både verkligt kreativa och genomförbara.

Annars så är golf en fantastisk sysselsättning för att ta fram det kreativa. Man kan med fog säga att tiden du är på banan och släpper koncentrationen på ditt ”problem” eller affärsmöjlighet till förmån för din sving fungerar som inkubation för övriga tankar och idéer. Efter inkubationen kommer i bästa fall Illuminationen, dvs det klickar till i hjärnan (eller hur det nu låter) och idén väller fram med full kraft.

När det händer ska du notera ner detta så noggrant du kan (även om du just då står i bunkern och koncentrerar dig). Idéer har nämligen en förmåga att försvinna lika fort som de dyker upp.

SV: Att tänka för mycket stoppar idéflödet 08 dec 2008 16:59 #22881

Idéer är som sömn, försvinner nästan innan man vaknat, så skrivdom som används blixtsnabbt är modellen. Det händer ibland att jag skrivit ner nnågot och så blir problemet att tyda vad jag tänkte när jag tittar på det igen.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

SV: Att tänka för mycket stoppar idéflödet 14 sep 2009 16:44 #28080

Det sägs att ny forskning visar att sex är det bästa sättet att få idéer och ny kreativitet och energi. Företagare bör enligt denna tes nyttja sex 1 gg/dag. Gör vi det eller är vi för upptagna med firman?

SV: Att tänka för mycket stoppar idéflödet 27 jun 2010 19:42 #33832

Dusch, bastu eller en skogspromenad löser många problem samt skapar nya idéer. Att vara med i en uppfinnarförening skapar mycket nya banor för hur saker ska göras.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
Moderatorer: Patrik Nilsson

Välj kommun från listan